Bobi Obrvi: “Mali, narasti…”

Još jedna ekipa je potvrdila svoj playoff nastup. Pelikani su pobjedom nad Clippersima ponovo izborili doigravanje, a pobjedom nad Spursima u posljednjem kolu imaju čak i priliku za izboriti prednost domaćeg terena. Sjajne stvari za ekipu koja je u završnici sezone ostala bez ponajboljeg igrača. Srećom imali su Davisa koji je polako ali sigurno preuzeo ulogu najboljeg centra Lige.

Clippersi su pružili dosta dobar otpor. Prvo poluvrijeme je proteklo u znaku Pelicansa. Šutirali su 51% iz igre, te preko 55% za tri poena, pa nije ni čudo što su vodili 11 razlike na poluvremenu. Clippersi su zaprijetili u drugoj dionici, čak i preokreću rezultat, no krajem četvrtine serija Pelikana 13-2 kojoj su ponovo preuzeli vodstvo. U trećoj se nastavlja dobra serija Davisa i društva i konačno prelamaju utamkmicu i prije kraja posljednje četvrtine.

Iako je prošlu utakmicu nezgodno stao i činilo se kako je povrijedio zglob, Mirotić je ipak igrao ovu utakmicu i nije imao nikakave posljedice. Dapače, bio je ponajbolji u ekipi, te je ubacio 24 poena uz čak 16 skokova. Davis je bio standardno najbolji sa 28 poena, 6 skokova i čak 5 blokada, a solidan je bio i Moore sa 19 ubačaja. Ovo je 4. pobjeda zaredom za Pelicanse koji su u pravom trenutku izašli iz krize i pronašlii dobru formu.

U redovima Clippersa istakao se Thornwell sa 20 poena i 7 dodavanja te jednim strašnim zakucavanje, a naš Boban Marjanović je bio zvijezda večeri. Osim što je u limitiranoj minutaži pružio odličnu partiju, poigravao se s najboljim centrom Lige Davisom. Nakon jednog sučevog zvižduka Bobi je držao loptu iznad glave, a Davis ju je bezuspješno pokušao dohvatiti. Kao kada smo bili klinci na igralištu, pa nam stariji nisu dali loptu. Nešto u tom stilu…

Uz to Bobi je u samo 14 minuta ubacio 12 poena uz čak 9 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Boban širi našu kulturu po Americi - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*