Kako izgubiti milionski ugovor za jedno leto!

Nekada jedan od najvećih talenata kada su ‘visoki momci’ NBA u pitanju, Nerlens Noel je danas samo bleda senka tog talenta. Talenta koji se troši na klupi Dallas Mavericksa.

Noel je bio šest pick na draftu 2013., i sebe je u Philadelphiji izgradio kao jednog od najboljih defanzivaca, gde je beležio 8.1 skok i 1.9 blokadu po meču u rookie sezoni kada je i izabran u All-Rookie tim.

Jedeš hot dog, a želiš minute?

Naredne sezone još je bolji, a postiže i 11.1 poen po meču, no tokom sezone 2016-2017, Noel dobija sve manje minuta a prednost dobijaju Jahlil Okafor, Dario Šaric, i Joel Embiid.

Sjajna centarska linija naterala je 76erse da se reše makar jednog od svojih visokih momaka, a odluka je pala i Noel odlazi u Mavse u zamenu za Boguta, Andersona i picka prve runde.

Kobna greška

Prvobitne igre u Dallasu su obežavajuće. Noel beleži 8.5 poena i 6.5 skokova za 21.9 minuta took 22 meča i Dallas mu nudi ugovor vredan 70 miliona dolara za 4 godine. No Noel i njegov agent to odbijaju, i on ostaje da igra kao ograničeni slobodni agent za 4.1 milion.

>> Karijera u naglom padu

Problemi tu počinju. Kombinacija povreda i Noelovog pristupa igri, utiču na to da je ove sezone odigrao svega 30 mečeva, u proseku 15.7 minuta, uz skromna 4.4 poena i 5.6 skokova. Poslednji u nizu problema završili su suspenzijom od strane kluba zbog korištenja opojnih droga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*