Sledi drama u ‘vučjoj jazbini’

AAron Ontiveroz/The Denver Post

Teško su Nuggetsi nožas slavili protiv čvrstih Blazersa, 88 – 82, i tako napravili vrlo važan korak ka mestu koje ih vodi u play off. Ostala je još jedna stepenica i teška misija – potrebno je pobediti u poslednjoj večeri regularnog dela protiv direktnog rivala, Wolvsa, i to na gostovanju.

Nikola Jokić je predvodio svoj tim do šeste uzastopne pobede sa novim triple doublom, desetim ove sezone, imao je 15 poena, 20 skokova i 11 asistencija, Barton je postigao 22 poena, dok je povratnik u redove Denvera Garry Harris postigao 12 pogodaka za 17 minuta.

Na drugoj strani najbolji je bio Jusuf Nurkić sa 20 poena i 19 skokova, dok je Lillard ubacio 22 poena. Nurkić je fantastičnom igrom i kontrolom skoka zadavao mnogo glavobolja Nuggetsima, uništavao ih je ofanzivnim skokom dok Jokić nije uspeo uspostaviti egal pod obručima. Joker je nakon meča poručio:

Igrali smo dobro i verovali smo da možemo u plej of. Sa takvim stavom idemo i u Minesotu po pobedu. Nismo dobro skakali u prvom poluvremenu, imali smo problema i u drugom ali svi su odigrali odlično. Morate odati priznanje ovim momcima jer je ovo bila teška utakmica i velika borba”, rekao je Joker.

Portland je sjajnom odbranom i ofanzivnim skokom rešio u svoju korist prvo poluvreme i zadao velike muke Nuggetsima i ta je deonica završena sa +7 za goste. Denver se serijama vraća u život, uspostavlja ravnotežu u skoku, i pronalazi šut koji je u jednom momentu (posebno kod Murraya) bio jako problematičan.

Wolvsi su protiv Memfisa ostvarili rutinsku i očekivanu pobedu, 113 – 94 i sada čekaju meč sezone i priliku da se nakon dužeg vremena nađu u play offu.

Do važne pobede predvodili su ih Jeff Teague i CA Towns sa po 24 poena, dok je Nemanja Bjelica za 20 minuta postigao dva poena i pet skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*