Božić niže trofeje i po Americi

Legendarni kapiten Partizana Petar Božić prije nekoliko godina je zaključio košarkašku karijeru i bacio se u trenerske vode. Nakon nekoliko godina otisnuo se u Ameriku kako bi radio s tamošnjim stručnjacima. Povećao je koloniju naših trenera, a sada je dodao još jedan trofej u svoj bogati rezime.

Božić je trenutno na kaljenju u drugoj ekipi San Antonio Spursa, Austin Spurs. Praktički možemo reći da uči od najboljeg, Grega Popovića. Obnaša dužnost pomoćnog trenera Austina, tj pomoćnik glavnog treneru Blake Ahearnu. Sinoć su Božić i Spursi preuzeli primat nad G-Ligom od Raptorsa i oktili se naslovom prvaka.

Ekipa je imala veoma uspješnu sezonu, a u Finalu su se s lakoćom obračunali s prošlogodišnjim prvacima. Bilo je glatkih 2-0 u Finalu s tim da su jučerašnju utakmicu dobili s 22 poena razlike. Najbolji igrač u Finalu je bio Nick Johnson koji je ponio titulu MVP-a Finala. Ubacio je 17 poena, dok je kroz sezonu imao prosjek od 11,7. Najbolji strijelac Spursa u ovoj godini je bio Darrun Hillard sa 20,7 poena u 36 utakmica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*