“Još uvijek nisam gotov”

Jedan od najboljih Europljana koji je ikada kročio NBA terenima odlučio je obradovati sve fanove i izjavio je kako mu ovo nije posljednja sezone. Dirk Nowitzki će nas barem još  jednu sezonu uveseljavati svojim fadeaway šutevima i dugim trojkama.

Iako njegovi Mavsi nisu ni sjena nekadašnje ekipa koja je pokorila NBA ligu Dirk se još uvijek zabavlja igrajući. Nedavno je izjavio kako nije još siguran u nastavak karijere. -“Nije još uvijek 100% sigurno da ću igrati i iduće sezone, no kako sada stvari stoje čini se da ću ipak moći. Osjećam se vrlo dobro. Odigrao sam sve utakmice dosada i volio bih odigrati sve 82 u sezoni. To bi bilo sjajno u mojim godinama, no još ću vidjeti kako će mi tijelo reagirati, ali zasada osjećam se odlično.”- izjavio je Plavi Anđeo.

No sada je otklonio sve sumnje. Potvrdio je kako ćemo ga gledati u dobro poznatom dresu Mavsa i iduće sezone. -“Planiram se vratiti iduće sezone.”- rekao je Dirk. -“Trenutno je teško govoriti za više od jedne sezone, no iduću sigurno igram, a onda ćemo vidjeti što ćemo dalje.”- dodao je Plavi Anđeo.

Dirk je propustio samu završnicu ove sezone kako bi sanirao povredu zgloba. To je uradio kako bi se što bolje mogao spremiti za iduću sezonu i kako bi i dalje mogao igrati na visokoj razini. Još uvijek nije sigurno da će mu to biti i posljednja sezone, no ukoliko bude fizički spreman i voljan za igru moguće je da ćemo gledati Dirka i više od jedne sezone.

Dirk je prije ove sezone potpisao dvogodišnji ugovor, te je prihvatio veliko smanjenje plate kako bi pomogao ekipi. -“Izabrali smo nevjerovatnog prospekta ovo ljeto. Očekivao sam da ćemo biti ekipa koja je u rebuildingu, a ja još želim ostati kako bi pomoga da se vratimo na pobjedničke staze. Potpisao sam na dvije godine i planiram ih odraditi i pomoći ekipi kako god mogu. Prije sezone nisam ni mislio da ćemo lagano izboriti playoff, no da imamo šanse to sigurno. Imali smo dosada najteži mogući raspored i sve je moguće u nastavku sezone.”- rekao je Dirk koji ni u 39. godini ne odustaje. Trenutno je jedini igrač uz još starijeg Vincea Cartera koji je “opstao” sa sjajnog drafta 1998. godine.

Oni su dva poslednja ‘mohikanca’ drafta ’98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*