Suze u Koloradu, ‘vukovi’ u play offu

Minnesota je u play offu, prvi put nakon 14 godina. Dramatično je bilo sinoć u direktnom duelu za plasman dalje, u kojem su veliku bitku vodili domaći Wolvsi i Denver Nuggetsi našeg Nikole Jokića.

Gledali smo izuzetno uzbudljiv meč, u kojem je Jokoć sjajno nosio Nuggetse – meč je završio sa 35 poena (14-25 iz igre za 46 min), 10 skokova i 3 asistencije. No, Jokić je ujedno bio i tragičar meča jer u ključnim momemntima kada se lomilo nije uspeo da pogodi, a zaređao je nekoliko promašaja iz igre dok ga je sa druge strane Taj Gibson sjajno čuvao.  Pri nerešenom rezultatu u poslednjem napadu Denvera u regularnom delu, kao i u produžetku:

Butler je u ovom meču pokazao koliko je falio Wolvsima, završio je meč sa 31 poenom (10-21 iz igre) i po 5 skokova i asistencija, Towns je dodao 26 poena (12-19 iz igre) i 14 skokova, Wiggins je dao 18 (5-9 iz igre), dok se Nemanja Bjelica nije upisao u strelce (0-4 iz igre za 11 min, 2sk, 3ukr. lopte, 1 izg. lopta).

Nuggetsi imaju za čim da žali, napravili su 15 grešaka koje su iz koje je protivnik postigao 23 poena. Wolvsi sada idu na Houston u prvo rundi play offa Zapada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*