Koliko može Process?

Prvi dan i odmah na rasporedu imamo 4 utakmice. Po dvije iz svake konferencije. Nakon što svoje odigraju Warriorsi i Spursi, te Raptorsi i Wizardsi na teren će izaći ekipe Sixersa i Heata.

“Sebični” protiv “Chokera”

3 Philadeplhia 76ers – 6 Miami Heat

Jedno od najugodnijih iznenađenja Lige ove sezone su momci iz Philadelphie. Sixersi su “vjerovali” u Proces i to im se već isplaćuje. Rookie Ben Simmons igra maestralnu sezonu, niže triple-double za triple-doubleom, sjajno dirigira ekipom i glavni je kandidat za Rookiea godine. Embiid je napokon odigrao gotovo čitavu sezonu, istina sada pauzira no povreda je bila nesretan slučaj. Šarić je postao jedan od ključnih igrača. Igra sezonu karijere, nikada nije ovako dobro igrao, niti u Europi, niti u NBA.  Postao je jedan od boljih šutera Lige, što je nevjerovatno zvučalo prošle sezone i trenutno je nezamijenjiv u ovoj ekipi. Dobra vijest za Sixerse je i povratak “pravog” rookiea Fultza. Nakon što je propustio gotovo čitavu sezonu zbog povrede ramena, nedavno se vratio i postao najmlađi igrač koji je ubilježio TD učinak. Trenutno su ekipa s najboljom formom u Ligi, imaju 16 pobjeda zaredom, a protiv Heata će tražiti nastavak te serije.

“Biti ćemo strašni u playoffu”

Jedna od najujednačenijih ekipa u NBA. Bez izrazite zvijezde, no s puno vrlo dobrih igrača i odličnim trenerom. Najbolji igrač i vođa je Goran Dragić koji je imao vrlo dobru sezonu. Ubilježio je i svoj prvi Allstar nastup u karijeri. Osim njega sjajne partije je pružao jedan od najpodcjenjenjijih igrača Lige Josh Richardson. Postao je jedan od najboljih defenzivaca Lige, dok je popravio igru u napadu. Bam Adebayo je također imao dobrih partija, čak su zbog njega spremni pustiti Whitesidea. Upravo je on najveći problem ove ekipe. Nikako se ne uklapa u Spoelstrin koncept, a uz to i kada igra pruža loše partije. Heat bi ga se vrlo lako mogao riješiti, no upravo bi on mogao biti čovjek odluke protiv SIxersa. Kako sigurno nema Embiida u prvoj rundi, sav teret igre u obrani će pasti na Amira Johnsona. On ipak nije klasična petica i Whiteside bi mogao dominirati na obje strane parketa. Možda će mu ova serija biti ključna ukoliko želi ostati u dresu Heata i iduće sezone.

“Ovo je sranje!”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*