“Sebični” protiv “Chokera”

Napokon smo dočekali i taj dan. Počinje NBA playoff. Čelništvo NBA lige je vidjelo koliko dobre igrače imamo, pa su nas iz tog razloga odlučili počastiti za početak doigravanja. Prva utakmica u i više nego prihvatljivih 21 sat, i to repriza prošlogodišnjeg Finala Zapada. Warriorsi i Spursi će otvoriti ovogodišnji playoff, u seriji koja bi mogla biti poslastica prve runde. Vrlo vjerovatno najnapetija serija koju ćemo imati na Zapadu i gotovo sigurno ona s najviše dobre košarke.

2 Golden State Warriors – 7 San Antonio Spurs

Duel ranjenika. Repriza Finala Zapada. Pop protiv Kerra. Durant protiv Aldridgea. Obje ekipe će biti bez svog najboljeg igrača, Leonarda kod Spursa i Curry kod Warriorsa. Tako da je sve otvoreno u ovom dvoboju. Warriorsi su imali razočaravajuću sezonu, dosada najgoru pod vodstvom Kerra. A imali su 58 pobjeda, što dovoljno govori o dominaciji Ratnika posljednih sezona. Imali su konstatno problema s povredama glavnih igrača, Curry je u tri navrata propušta utakmice, a odigrao ih je samo 51 što je najmanji broj još od 2011/12 sezone kada je imao operaciju gležnja. Durant je propustio nekoliko utakmica zbog problema s rebrima, Klay je ozlijedio šutersku ruku, Igoudala je propustio nekoliko utakmice, McCaw također.  No svi osim Currya i McCawa su spremni i orni za borbu s Spursima.

Ohrabrujuće vijesti za Ratnike

Sezonu Popovih momaka je obilježio Khawi Leonard. No ne u dobrom smislu. Razvila se prava sapunica u San Antoniu, nešto na što nismo navikli u ovoj franšizi. Odigrao je 9 utakmica sredinom sezone, a nakon toga ponovo je netragom nestao. Pop je izjavio kako takvo nešto nikada nije vidio, izašle su priče kako je Leonard nezadovoljan sa Spursima, no to su sve nagađanja. No jedno je sigurno, Pop ne može računati na svog najboljeg igrača u ovoj seriji. Spursi su imali, kao i Warriorsi, turbulentnu sezonu. Punu uspona i padova. Manje od mjesec dana prije kraja sezone čak je i playoff bio upitan za njih, no uspjeli su se izvući. Ove sezone ih je predvodio Lamarcus Aldridge koji se isprofilirao kao najbolji igrač ove ekipe. Solidan u obrani, u napadu je prva opcija i čovjek koji se preuzima na sebe. Još jedna bitna izmjena je ulazak obrambene napasti Murraya u petorku što je još jedan u nizu odličnih poteza gospodina s klupe Spursa.

Spursima visi playoff?

Ovo će biti jedna od najnapetijih serija u prvoj rundi. Usudio bih se reći da obje ekipe imaju podjenake šanse. Vaga malo preteže na stranu Warriorsa, no ne previše. Oni su bez Currya potpuno druga ekipa, a Pop će to sigurno znati iskoristiti. On je stari lisac koji zna kako se dobijaju playoff utakmice. Uz to Aldridge je imao najbolju sezonu otkako je u Spursima, a s njim će Warriorsi sigurno imati dosta problema. Drugi x-faktor bi mogao biti Murray, koji bi mogao obrambeno stvarati ogromne probleme Ratnicima, pogotovo sada kada se ne mora brinuti oko Currya.

Sve karte su otvorene, a na nama je da uživao u dvoboju ovih teškaša Zapadne konferencije.

1 Toronto Raptors – Washington Wizards

Čast otvaranja playoff u Istočnoj konfereniji pripada najboljoj i najgoroj ekipi koje su izborile doigravanje. Toronto Raptorsi protiv Washington Wizardsa. Ova serija je relativno otvorena. Ukoliko Čarobnjaci nađu načina da smire strasti unutar ekipe, onda imaju neke šanse protiv Raptorsa. U suprotnom ova serija će biti šetnja za prvake Istoka.

Raptorsi su imali najbolju sezonu u svojoj povijesti. Najviše pobjeda ikada u regularnoj sezoni i bili su među prvim ekipama koje su osigurale playoff. Odlične i konstantne igre kroz cijelu sezonu su im donijele tron, a nije im odmoglo ni loše stanje konkurenata na Istoku. Cavsi su u raspadu od početka sezone, Kelti su ekipa koja je imala najviše problema s povredama tijekom sezone. To je iskorišteno od strane Lowry i Derozana. Potonji je imao fantastičan početak sezona, vukao je Raptorse na početku sezone, a bio je konstantan tijekom čitave godine. No Derozan je već redovno u takvoj formi tijekom reglularnog dijela sezone, problem je uvijek bio prenijeti tu igru na playoff. Casey je odlično posložio ekipu, petorka je izuzetno jaka, no prava snaga Raptorsa leži u njihovoj klupi. Imaju najbolju klupi Lige, rotiraju minimalno 10 igrača, a ponekada i više, te s takvim izmjenama drže tempo čitavu utakmicu. No jedno je regularna sezona, drugo je playoff. Raptorsi će ove sezone morati dokazati da su sazrjeli i da mogu igrati kvalitetno i u doigravanju.

Raptorsi traže presedan?

Za Čarobnjake iz Glavnog Grada ova sezona nije bila uspješna. Miljama su daleko od prošle sezone, kada su bili u izvrsnoj formi. Sada je njihov prvi playmaker John Wall imao dosta problema s povredama. Propustio je dobar dio sezone zbog operacije koljena, no to nije bio najveći problem Wizardsa ove sezone. Stanje u ekipi i kemija među igračima nisu na najvišem nivou. Svađe između Beala, Gortata i Walla su izašle u prvi plan. Ostatak ekipe nije zadovoljan s John Wallom, te su čak izjavili kako će igrati puno bolje bez njega. Prvih nekoliko utakmica je i bilo tako, no igrač kao što je Wall bi falio svakoj ekipi, te je su stvari brzo sjele na svoje mjesto. Wizardsi su počeli gubiti i do kraja sezone su pali na posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Nisu otišli “na pecanje” čisto zato što su Hornetsi i Pistonsi u gorem stanju nego oni… Ukoliko se ne konsolidiraju i počnu igrati timsku košarku, njihovo doigravanje bi ove sezone moglo biti kratkog vijeka.

“Mi smo sebična ekipa”

 

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Koliko može Process? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*