“World united” i njihova košarkaška lekcija NBA Istoku

76ersi su bez po muke počistili tim sa Floride, nije pomoglo ni iskustvo igrača niti mozak Miamia, Eric Spoelstra. Za krajnjih 130 – 103, 76ersi su postigli čak 18 trojki, a ako izuzmemo Reddicka, prednjačili su ovom meču igrači koji nisu iz Amerike – Evropljani Belineli, Ilyasova i naš Dario Šarić, te Australijanac Ben Simmons.

Većini igrača u redovima Sixersa je ovo bio playoff debi, no nisu igrali kao da je tako.

Nakon dugo godina playoff utakmicu je otvorio ozlijeđeni Joel Embiid. Obukao je masu “Fantoma iz opere” kako bi pozvonio ceremonijalno “Liberty Bell” i tako i službeno otvorio playoff u Philli. To je izgleda donijelo sreću njegovoj ekipi koja je i bez njega dominirala protiv Heata.

Počelo je neuobičajeno za Sixerse. Oni inače dominiraju u prvoj četvrtini, no sada je Heat preuzeo primat i pokazao kako je ovo ipak playoff košarka. U drugoj dionici Sixersi polako ali sigurno smanjuju rezultat da bi nakon odmora došlo do eksplozije. U posljednje dvije četvrtine totalno su nadigrali Heat i već nakon treće dionice imali dobru prednost. U tom periodu dominirali su veterani s klupe Bellinelli i Iliaysova koji su ubacili 4 vezane trojke.

Philla je na njihovim krilima ostvarila 15-0 seriju kojom su preokrenuli meč, a stvar su dovršili u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacili čak 40 poena. Heat jednostavno nije imao šanse u tom drugom poluvremenu. Ovo je bila 17. pobjeda zaredom za Sixerse, a ne misle stati na ovome.

Iako je većina igrača debitirala u playoffu, nije se tako činilo u ovom meču. Rookie Simmons je odigrao fantastičan meč, bio je rubu triple-double učinka. Ubacio je 17 poena, dodao 14 asista i uzeo 9 skokova. Nevjerovatan učinak za Australca. Šuteri Redick i Bellineli su ubacili 28 i 25 poena, dok je odličan bio i naš Dario Šarić.

Nastavio je Dario s igrama iz regularne sezone, bio je odličan u ovoj utakmici te je ubacio 20 poena uz 6 skokova. U redovima Heata najbolji je bio Olynyk koji je ubacio 31 poena s klupe, dok je naš Goran Dragić odradio solidan posao sa 15 poena i 5 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*