Bradovi ‘spartanci’ i ogoljeni ‘Kralj’

Screenshot/Twitter

Fantastična play off uvertira za fanove Bostona. U velikoj borbi i neizvesnom meču Celti su tek nakon produžetka srušili Buckse, sa 113 – 107.

A kakva se samo drama odvijala pri kraju poslednje deonice. Prvo je prošlogodišnji rookie na 10 sekundi do kraja postigao trojku za 96 – 96, potom je sjajni Rozier uzvratio za novih +3 za domaće, da bi Middleton pogodio uz zvuk sirene za produžetak:

Mladi tim Bostona, koji je igrao bez tri ključna igrača (Irving, Hayward, Smart) tu nije psihički pao, naprotiv u produžecima pokazuje klasu, a trener Stevens veliko znanje i pobeda ostaje u Gardenu. Dominirao je iskusni krilni centar, Al Horford sa 24 i 12 skokova, Terry Rozier je dodao 23 poena, Jaylen Brown 20, Marcus Morris 21 (uz 7 skokova), dok je Jayson Tatum zabio 19 (10 skokova). Odlično raspoređeni poena i dokaz koliko je Boston igrao timski.

S druge strane, i timu Bucska sa mnogo više zvučnih imena, Antetokounmpo je postigao 35 koševa, 13 skokova i 7 asistencija, a Khris Middleton 31, 8 skokova i 6 dodavanja. Razočarao je Bledsoe koji je postigao svega 9 poena u 32 minuta.

Pacersi du održali pravu košarkašku lekciju trostrukom uzastopnom šampionu Istoka, Cleveland Cavaliersima (98 – 90), i tako poveli 1 – 0 u seriji nakon gostujuće pobede.

Već nakon početnih 10 – 4 kada je Lue tražio prvi time out videlo se da u timu iz the Landa i dalje ništa ne štima, i da se taktika ‘imamo Lebrona’ ovoga puta neće isplatiti. Lebron jeste bio dominantan i zabeležio je novi tripe double (24 p, 12 as, 10 sk), ali sem njega Cleveland nije imao raspoloženih igrača. Plus sratični i predvidivi napadi, očajan šut sa distance, loša kontrola skoka i odbrana sa puno rupa presudile su pobednika.

Pacerse je predvodio fenomenalni Victor Oladipo sa 32 poena, Myles Turner je ubacio 16, uz osam skokova, dok se Bojan Bogdanović zaustavio na 15 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*