“On mora biti agresivan od početka”

Stvari nisu dobro protekle u prvom krugu za vicešampione Lige. Pacersi su ih razbili u prvoj utakmici pred domaćim navijačima i održali im lekciju. I u napadu i u obrani. Uništili su ih energijom na oba kraja terena, Oladipo je bio nezaustavljiv u napadu, a nitko osim Lebrona nije imao rješenja za čvrstu obranu Pacersa. To je značilo samo jedno- Lebron je po prvi puta izgubio prvu utakmicu u doigravanju.

Trener Cavsa Lue problem vidi u Jamesu. Lebron nije uputio šut u prvoj utakmici sve do samog kraja prve četvrtine, a do tada su Pacersi već imali dosta veliku prednost. Vodili su 25-8. Lue je zamjerio Lebronu što nije dovoljno agresivan od samog početka utakmice. -“Mora biti agresivan od početka i nametnuti svoj ritam. O tome smo pričali danas. Da mora biti agresivan, nametnuti svoj ritam, pokazati ovim mladim momcima. On to sve razumije, no on je takav da želi sve razigrati prije sebe.”- rekao je o Kralju Lue.

No ne može ne upasti u oko da Lue kritizira jedinog igrača koji je bio na visini zadatka u prvoj utakmici. Istina, Lebron je sve poene ubacio iz bully-balla, tj iz reketa, no ostatak ekipe se nije proslavio. Green je bio katastrofalan, Love je imao 3/8 iz igre, Korver je igrao manje od 5 minuta… Jedini je nešto ubacio Smith, nešto što se jako rijetko dešava ove sezone. I od svih njih Lue je našao kriviti Lebrona. Pokušao je razigrati ekipu, kada su se oni napromašivali, krenuo je sam. Nažalost Pacersi su se pokazali kao ozbilnija ekipa nego što smo mislili i nisu se dali. Dodajte na to raspoloženog Oladipa, fanatičnu obranu, i imamo iznenađenje u seriji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*