On je najviši evropski košarkaš, i još raste!

YTSS@BBALL Daily

Izvor: B92

Ipak, za razliku od Georgija Murešana, koji je sa 22 godine otišao u Sjedinjene Američke Države, Robert Bobročki našao se u Americi i pre nego što je proslavio punoletstvo.

Bob, kako ga zovu saigrači na Institutu ‘Spire’ u Ohaju, rođen je 17. jula 2000. godine u Aradu, da bi već sa osam godina privukao pažnju šire javnosti na sebe.

A, kako i ne bi kada je već tada prerastao majku Brunhildu (188) – inače bivšu odbojkašicu i rukometašicu – dok je sa napunih dvanaest bio iste visine kao otac Zigmond (218), koji se takođe profesionalno bavio košarkom.

Tokom većeg dela života bio je podvrgavan ispitivanja i medicinskim testiranjima, pošto se sumnjalo da pati od hormonskog poremećaja, ali se na kraju ipak ispostavilo da je za njegovu visinu prosto zaslužna genetika.

Po dolasku u Ohajo, posle kratke epizode u italijanskoj amaterskoj ekipi Stela Azura, postao je zvezda i pre nego što je odigrao svoj prvi meč za ovu srednju školu, dok se retko dešavalo da uopšte uspe da prođe kampusom ili ulicom, a da ga na desetine prolaznika zamoli za autogram.

S druge strane, odbija da se slika sa obožavaocima jer, kako kaže, “ne želi da bude trofej na njihovom Fejsbuku ili Instagramu”.

U januaru prošle godine preselio se u obližnju akademiju ‘Grand River’, ali i dalje ima velikih problema sa motorikom, odnosno nemogućnosti da nabaci dovoljan broj kilograma kako bi mogao da ‘isprati’ svoju visinu.

Rumuni se nadaju da bi mogli da dobiju novu NBA zvezdu, međutim – čini se da bi Robert mogao da bude samo još jedan u nizu igrača koji su pažnju svetske javnost na sebe privukli svojom visinom, pre nego što ipak prihvate činjenicu da nemaju potrebne kvalitete za košarku na najviše nivou

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*