Dario ruši rekorde u Philli!

Očekivali smo velike stvari od Daria Šarića još otkada je bio klinac. Dominirao je svim mlađim kategorijama, nakon toga je uzeo ABA ligu s realno ne prejakom Cibonom. Otisnuo se u Europu, pružao solidne igre. Nakon toga napokon je došao u NBA ligu. Nakon početnog privikavanja počeo je igrati odličnu košarku. Toliko dobru da je na kraju sezone bio vrlo blizu nagrade za Rookie godine. Neki čak kažu (uključujući i nas) da je trebao uzeti tu nagradu.

Veliko priznanje za Šarića!

Dokazao je da je dobar, da ima kvalitetu i trebao je samo nastaviti istim putem. No Dario nije nastavio istim putem. Već nas je sve iznenadio, iako smo očekivali puno od njega. Odigrao je puno sezonu, postao je odličan šuter (postotci su u samom vrhu Lige) te prešišao sva naša očekivanja.

Savršeni član Procesa

Process je napokon proradio, a velike zasluge idu i Šariću. Brown više ne može zamisliti petorku bez njega, a ima sjajnu suradnju sa Simmonsom i Embiidom. Izborili su playoff nastup, i to sa visokog trećeg mjesta na Istoku. Prednost domaćeg terena je njihova, a protivnik u prvom krugu je Miami Heat. Pojačani s nekoliko veterana, ovi “klinci” igraju fenomenalnu košarku, a Dario Šarić je napravio nešto što nitko nikada nije uspio u povijesti Sixersa. Postao je prvi igrač koji je u prve tri playoff utakmice ubilježio 20+ poena na svakoj utakmici.

Fantastičan uspjeh za Šibenčanina koji je zapravo samo potvrda ne samo njegove sjajne forme, već izuzetne kvalitete. Kvalitete koja u paru sa radnim navikama može stvoriti nevjerovatnog igrača. Igrača kao što je Dario Šarić.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Jokić MVP, Šarić najviše napredovao, Nurkić odbrambena 'zvijer'... - Ostatak Sveta
  2. Philadelphia 76ers 2017-18: Proces iznedrio ROYa, All Star-a, play off - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*