“Ovakvu obranu nisam vidio nikada u karijeri”

Screenshot/Twitter

Prošle sezone Blazersi su u posljednjim utakmicama regularnog dijela izborili playoff. Samim time, ušli su sa posljednjeg mjesta i išli odmah na Warriorse – kasnije prvake. Nisu imali očekivanja, već su se zadovoljili samim time što su izborili doigravanje. No ove godine stvari su malo drugačije. Završili su na visokom trećem mjestu, a naravno da su onda i očekivanja puno veća. Ako ništa drugo prolazak prvog kruga.

Protivnici su im bili Pelicansi, koji već dugo vremena igraju bez svog ponajboljeg igrača Cousinsa. Očekivala se borba, no na kraju Blazersi su bili favoriti. Na papiru imaju puno jači bekovski dvojac u McCollumu i Lillardu, a pod košem imaju našeg Nurkića koji je trebao barem usporiti Davisa i što više mu otežati posao. Ali kao i uvijek stanje na papiru i stanje na terenu je drugačije. Pelicansi su razbili Blazerse u sve tri utakmice u ovoj seriji. Uzeli su im dvije utakmice u Rose Gardenu, a nastavili su sa odličnim predstavama i na domaćem terenu. Rezultat je u konačnici 3-0 za Pelikane koji su sada došli pred vrata drugog kruga i duela s Warriorsima.

Najbolji bekovski par playoffa?

Davis je na svom standardnom nivou, a posebno treba izdvojiti “lošiji” bekovski par Rondo-Holiday koji su pojeli Lillarda i McColluma u obrani. Osim sjajnih igara prema naprijed, zapravo najveći razlog za ovo “iznenađenje” je izvrsna obrana Pelicansa. -“Tjeraju me da se riješim lopte. S ovakvom obranom se dosada u svojoj karijeri nisam susreo. Jako veliku pažnju posvećuju igranju obrane na lopti. Imaju toliko ljudi u reketu i stalno su koncentrirani.”- izjavio je Lillard nakon poraza u posljednjoj utakmici.

Lillard je totalno u pravu. Holiday u ovoj seriji izgleda kao uvjerljivo najbolji bek na terenu. U oba smjera. “Ugušio” i Lillarda i McColluma u prvoj utakmici, a u ostale dvije McCollum je malo došao do zraka no Lillard nikako da pronađe ritam. Ubacio je 20 poena u posljednjoj utakmici no uz očajan šut iz igre.  Gentry, inače na glasu kao napadački trener, postavio je izvrsnu obranu i potpuno je izdominirao Stottsa na drugoj strani. Pelikani izgledaju sjajno, iako nemaju Cousinsa. Ovakvom igrom će sigurno otkinuti barem jednu utakmicu Warriorsima i zakomplicirati život prvacima.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*