“Ta sranja mu neće prolaziti iduću utakmicu”

Sinoć su momci iz zemlje Mormona potvrdili svoj break. Dobili su prvu domaću utakmicu protiv Thundera. Izgledali su odlično na parketu, Mitchell je zabio svoju porciju poena, Gobert je sjajno skakao i branio reket, a posebno dobar je bio Ricky Rubio. Ubilježio je triple double učinak i sjajno vodio ekipu.

Dirigent najraspoloženijeg orkestra!

Problema kroz čitav meč je imala Velika trojka Oklahome. West, Melo i PG se nisu naigrali, loše su šutirali. Jazz ih je potpuno zaustavio. Posebno frustriran je bio Russell Westbrook koji je debelo poražen u direktnom duelu s Rubiom. -“Šutirao je previše slobodno. Zaustaviti ću to sranje iduću utakmicu.”- garantira Westbrook.

Idući meč je ključan za ovu seriju. Ukoliko Jazz uzme i drugu domaću utakmicu pobjeći će na vrlo vjerovatno nedostižnih 3-1 u seriji. Tako da se vrlo lako može desiti da nova Velika trojka NBA lige izleti već u prvom krugu. Naravno, West će sigurno dati sve od sebe da se to ne desi. No ponekada premotivirani Westbrook i nije baš i najbolji za svoju ekipu. Ukoliko sve preuzme na sebe i ne razigra suigrače, pogtovo Mela i PG-a, Thunderi će teškom mukom dobiti dvoboj sa organiziranim i žilavim Jazzom.

1 Trackback / Pingback

  1. Sranja se dešavaju - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*