“Jednom kada krenemo nemoguće nas je zaustaviti”

Prve dvije utakmice Rakete su lako riješile u svoju korist, no u trećoj utakmici Wolvesi su pokazali kako ipak neće biti tako lagano. No, u četvrtoj utakmici bila je dovoljna samo jedna četvrtina da Rakete “ukrote” Vukove. I to kakva četvrtina.

U trećem periodu Rakete su igrale na atomski pogon. Pucali su iz svih oružja, ubacivali sve moguće i nemoguće i totalno razmontirali Wolvese. Rakete su imale minimalno vodstvo nakon poluvrmena, a poslije odmora Wolvesi su i poveli u prvom napadu. To je razljutilo Hardena i ekipu, te su ubacili 9 idućih napada zaredom, a nisu se smirli do kraja četvrtine. Rezultat u toj trećoj četvrtini je bio Wolvesi 20 poena, Rocketsi 50 poena! Sam Harden je ubacio 22 poena uz sjajan 7/10 šut, a treba napomenuti da je presjedio posljednje tri minute četvrtine. Rakete su tako postale tek druga ekipa u NBA povijesti koja je ubacila 50 poena u četvrtini.

Vukovi nisu znali što ih je snašlo. Panično su bacali lopte, a promašili su čak 14 od 21 napad u toj kobnoj trećoj četvrtini. Posao je bio odrađen, Rakete su demolirale Wolvese i ušli smo u mirnu završnicu. -“Kada jednom krenemo nemoguće nas je zaustaviti.”- izjavio je jedan od bolji pojedinaca Capela, koji je ubacio 14 poena uz 17 skokova. Paul nije vjerovao koliko dobro su odigrali. -“Moram to pogledati ponovo. Ne zna, jednostavno smo postali vrući.”- rekao je Paul koji nikada nije igrao u ovako napadački potentnoj ekipi.

Najbolji je standardno bio Harden. Ubacio je 36 poena uz solidnih 5/11 iza linije 7,24. Paul je dodao 25 poena uz po 6 asista i skokova, te čak 5 ukradenih lopti. Gordon je s klupe dodao 18, a već spomenuti Capela je držao reket pod kontrolom.

U redovima Wolvesea napokon su počeli koristiti Townsa u posljednje dvije utakmice. Ubacio 22 poena uz 15 skokova, a Butler je stao na 19 ubačaja. S klupe je opet sjajnu utakmicu odigrao Derrick Rose. Ubacio je 17 poena i izgledao je puno bolje od prvog playa Teaguea.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. Houston Rockets 2017-2018:Big Mikeovo životno djelo - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*