“Ovdje sam pronašao dom”

Iza Portland TrailBlazersa je teška sezona. Nakon regularne sezone se činilo kako bi ovo mogla biti njihova godina. Uzeli su treće mjesto na Zapadu, iza nedodirljvih Rocketsa i Warriorsa, a prvi krug im je donio oslabljene Pelicanse. Činilo se, barem na papiru, da su veliki favoriti u ovom duelu.

No, biti papirnati favorit i dokazati to na terenu su dvije potpuno različite stvari. Pelicansi su počistili Blazerse s parketa i nakon samo 4 dvoboja poslali su ih “na pecanje”. Sada je na ekipi iz Oregona da preispita ovu ekipu. Dati im još jednu šansu ili krenuti u rebuilding.

“Mislim da možemo biti kao Warriorsi”

Glavno pitanje preko ljeta za Blazerse će biti produženje ugovora Jusufu Nurkiću. Stigao je sredinom prošle sezone u tradeu s Nuggetsima i odmah je pokazao da će biti pravo pojačanje. Ovo mu je bila prva puna sezona sa ekipom, a Nurk je postao jedan od najboljih obramenih centar Lige. Učvrstio je reket Blazersa i razvio sjajnu kemiju s Lillardom i McCollumom.

Nurk je nedavno izjavio kako će razmišljati oko produženja kada za to dođe vrijeme. Nažalost po njih, to vrijeme je već sada došlo. Nurk je rekao kako ne želi ići iz ove ekipe, te se slaže s Lillardom da ova ekipa zaslužuje još jednu šansu. -“Svi znaju da želim ostati ovdje. Ovdje sam pronašao dom.”- rekao je Nurkić. -“No naravno to mora biti obostrano. Ja sam svoj dio pričanja obavio na terenu. Sada je na mom agentu i upravi Blazersa da odrade ostalo.”- dodao je Nurk.

Nurk je ove sezone na prosjecima od 14,3 poena, 9 skokova i 1,4 blokade po meču. U napadu još uvijek ima prostora za napredak, dosta ovisi o Lillardovim asistima, no on je svoj dio posla obavio u obrani.

Igrači mjeseca: Jusuf Nurkić i Dario Šarić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*