Dragićeva vaspitna za rookiea

Veliko slavlje smo vidjeli sinoć u Philadeplhiji. Sixersi su uspjeli dobiti i 5. utakmicu u seriji i tako sa samo jednim porazom riješiti Heat. Slavlje može još malo potrajati, jer čekaju pobjednika serije Boston-Bucks koja još uvijek nije rješena.

Kao i sve utakmice dosada, odlučila je jedna četvrtina, nekoliko trenutka inspiracije Processa. U prvom dijelu smo vidjeli egal meč. Nijedna ekipa se nije odvajala na veću prednost, a na odmor se otišlo sa nerješenim rezultatom. No nakon odmora Sixersi su odlučili da neće priuštiti dramu svojim navijačima. Krenuli su furiozno, a ni nervozni Heat im nije pomogao.

Niti jedan od najboljih nije uspio smiriti živce. Dragić je nakon jedne polukontre, udario jednu “vaspitnu” Simmonsu i zaradio je tehničku za to. To je izgleda bila stvar koja je dodatno pokrenula Sixerse i vrlo brzo nakon toga meč je bio gotov. Redick je pogodio bacanja, Covington je u istom napadu dodao trojku, a u naredom je Redick potvrdio seriju. Sixersi su ovdje prelomili meč i tako ostavili momke iz South Beacha bez drugog kruga.

Iskusni šuter Redick je opet bio najbolji u redovima Sixersa. Ubacio je 27 poena uz 5 trojki i savršenih 10/10 sa linije bacanja. Embiid je dodao 19 poena uz 12 skokova, a Simmons je stao na 14 poena, 10 skokova i 6 dodavanja. Naš Šarić je bio solidan, ubacio je 8 poena uz po 5 skokova i asista.

Kod Heata još jednom je najbolji bio Oylnik s klupe. Ubacio je 18 poena uz 8 skokova, dok je Tyler Johnson dodao 16. Dragić je stao na 15 poena, a veteran Wade je ubacio samo 11 poena, uz jako loših 4/15 iz igre.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*