I Hawksi u potrazi za trenerom

Prije nekoliko sezona jedna od najboljih ekipa u NBA ligi su bili Atlanta Hawksi. Dominirali su regularnim dijelom sezone, imali su sjajnu rotaciju i ekipu u kojoj se nitko nije previše izdvajao. Nažalost izostao je veći uspjeh u playoffu i generacija se raspala. Carrol je otišao u Raptrose, Horford u Boston, Korver u Cavse, te Teague u Pacerse. Posljednji šraf je bio Millsap, a on se odlučio na odlazak u Nuggetse.

Trener Budenholzer koji bio strateg iza ove ekipe, 2015. je osvojio nagradu za Trenera godine a sada je morao krenuti isponova graditi ekipu. Uprava Hawksa je odlučila kako je najbolji put za to preko draftiranja igrača. Sve su razmjenili, ostavili izuzetno mladu jezgru, a to je značilo samo jedno ove sezone- mnoštvo poraza. Uključili su tank-mode i na kraju sezone su bili jedna od najgorih ekipa Lige. Naravno da niti jedan trener ne voli gubiti, no Budu se izgleda ne da ponovo prolaziti kroz ovaj period.

Nakon 5 gpdina suradnje odlučeno je kako trener Bud odlazi iz Hawksa. Želja za raskidom suradnje je bila obostrana. Uprava je htjela ići putem drafta i tankiranja do kasnijih uspjeha, dok Bud nije želio gubiti utakmice.

Želio je napustiti Hawkse pod izgovorom kako mu je dosta poraza. Sve je to u redu, no problem je klub u koji on želi otići. Trenutno je pozicija glavnog trenera u Knicksima upražnjena, a između ostalog i Bud je bio na razgovoru. -“Knicksi su ekipa koja želi pobjediti svaku utakmicu. Hawksi vrlo vjerovatno još najmanje dvije sezone ne žele imati pobjedničku ekipu.”- izjavio je Bud. Rekao je kako ne bi dvojio kada bi mu Knicksi ponudili ugovor, te bih odmah prešao u New York. Jedini problem u svemu ovome je to što su Knicksi možda čak i u goroj situaciji od Hawksa.

Porzingis bi vrlo lako mogao propustiti i cijelu iduću sezonu, imaju ogorman ugovor za Hardawaya JR koji im onemogućava manevriranje cap prostorom, a naravno to je New York i očekivanja su astornomska. Uz sve to, imali su solidan početak sezone te imaju puno manje šanse za visoki pick od Hawksa. Uprava Atlante je izjavila kako će vrlo rado pustit sadašnjeg trenera, jer očito im se filozofije ne podudaraju.

Težak udarac za Knickse

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Mislim da možemo biti kao Warriorsi" - Ostatak Sveta
  2. Hawksi ostaju bez glavnog igrača? - Ostatak Sveta
  3. Atlanta Hawks 2017 - 2018: Jastrebovi srezanih krila - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*