Popusti malo, šefe!

The Score

Sezona je gotova, Spursi su out, a oglasio se i Kawhi Leonard. Kako prenosi NBC, najbolji igrač Spursa koji je ove sezone odigrao tek 9 utakmica zbog neugodne povrede, poslao je svom timu niz zahteva koje želi da se ispune ukoliko klub želi da on ostane.

Kawhi traži da legendarni Gregg Popovich olakša proces treninga, kao i opterećenje igrača, a veruje se da će upravo ovi detalji biti jedan od uslova za nastavak karijere u klubu iz Teksasa. Leonard je tražio i promene u metodici rada najboljeg trenera na svetu.

Veliko je pitanje kako će na ovo reagovati klub i trener Pop. Ovo je direkatn udar na njegov autoritet, a činjenica da legendarni trener nije vodio poslednja dva meča zbog porodične tragedije dodatno usložnjava situaciju.

Kawhi ugovor sa Spursima ima do 2020., sa poslednjom opcionom godinom. U narednoj sezoni ima garantovanih 20.099.288 dolara.

Leto promena za Spurse

Po svemu sudeći za Spurse bi ovo moglo biti leto velikih promena. Veteranska linija Gregga Popovicha više nije fizički spremna za visoki ritam koji liga nameće, a sa nastavkom ili krajem karijere igrača kao što su Ginobili, Parker, pa i Gasol, se odavno spekuliše.

>> Koga Spursi trebaju potpisati ovoga leta

Kawhi Leonard je posebna priča. U trenutku kada su ga svi očekivali, kada su smatrali da je zreo da se vrati – uključujući stručni štab Spursa – on je propao u zemlju. Vrlo je verovatno da će ovo leto napustiti San Antonio, a jedna od izglednih destinacija je Los Angeles:

Anđeo i ubica u ‘gradu anđela’?

No, pojavila se i nova opcija, a time spekulise i ESPN, prema kojoj bi se mogao desiti trade Spursa i Heata. Put Floride bi krenuli Kawhi i Patty Mills, a za San Antonio Goran Dragić, Josh Richardson, Justin Winslow, i Bam Adebayo. Preostale dve opcije su Boston i Philadelphia.

Sve je moguće ovoga leta. Ono će biti dugo i zanimljivo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*