Šaras zaplakao nakon senzacije

Sinoć smo dobili prva dva predstavnik na Final Fouru Eurolige. Fener je očekivano prošao Baskoniu i tako se Obradović 17. put u svojoj karijeri plasirao na Final Four. Imati će sada šansu za svoj 10. naslov prvaka Europe, te s tim dodatno potvrditi tko je najbolji europski trener u povijesti. Druga utakmica večeri nam je donijela iznenađenje. Tj iznenađenje samo onima koji nisu gledali ovu seriju.

Olympiakos i Vassilis Spanoulis su ispali od Litvanskog Žalgirisa, i to sa 3-1 u seriji. Nagovještaj iznenađenja je bio odmah u prvoj utakmici u kojoj je Žalgiris odmah uzeo break. Nakon toga posao su dovršili u svojoj dvorani i to dva puta s uvjerljivim pobjedama. Glavni katalizator ovog uspjeha je legnedarni Šaras Jasikevičius. Playmaker koji je osvojio sve moguće u Europi, jedan od najboljih bekova ikada je sada preuzeo trenersku palicu i možemo reći da će sigurno biti jednako dobar trenera kao što je bio igrač. Ako ne i bolji.

Napravio je od Žalgirisa pravu mašinu, ekipu u kojoj nitko ne iskače, no imaju 12 ratnika koji se bore do posljednje sekunde. Uz to igraju jako lijepu, timsku košarku, a odlično igra i naš Vasa Micić koji je Šarasu rezervno rješenje na playmakerskoj poziciji. Već u regularnoj dijelu su pokazali da će biti neugodni, a to su potvrdili i protiv Oly-a. Koliko im znači ovaj pobjeda, potvrdio je i Šaras pri završetku utakmice. Rasplakao se u posljednjim sekundama, vidjele su se suze radosnice u njegovim očima. Inače Šaras je bio veliki navijač Žalgirisa kao dječak, no odigrao je samo posljednju sezonu karijere u “svom” klubu. Sada kao trener želi nadoknaditi sve propušteno…

“Ušli smo u seriju znajući da imamo šanse. Posle prve utakmice zaista smo znali da imamo šanse. Verovali smo. Ovi momci su veoma posebna grupa. Istina je da nemaju iskustva, ali nema mnogo timova koji se bore kao Žalgiris. Mislim da su neiskustvo nadoknađivali neverovatnim duhom. Oni su sjajni ljudi koji žele da napreduju. I zato im skidam kapu. Idemo sada da slavimo i da se spremamo za Beograd“, rekao je trener Žalgirisa posle trijumfa. Sada se ove dvije ekipe mogu početi spremati za FF koji će se održati u Beogradu od 18. do 20. svibnja. Druge dvije ekipe bi mogli dobiti večeras, ukoliko Real i CSKA uspiju dovršiti posao protiv PAO-a i Khimkia.

1 Trackback / Pingback

  1. Jasikevičius doneo odluku! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*