“Vidimo se iduće godine”

Prošlu utakmicu Utah je ispustila veliku prednost u trećoj četvrtini. Thunderi su na krilima Westa i Georgea napravili preokret i uspjeli izboriti još jednu utakmicu. Na izlasku s terena Mitchell je navijačima Thundera rekao kratko i jasno -“Vidimo se iduće godine.”- i bio je u pravu.

Jazz je na krilima svog rookiea dobila Thundere i u 6 utakmica izborila prolazak dalje. Mitchell je bio fenomenalan, pogotovo u trećem periodu kada je ubacio 22 poena. Na svom kontu je na kraju imao čak 38, što je najviše za rookiea u posljednjih 31 godinu. Secirao je obranu Thundera, koja nikako nije imala rješenja za njega. No, ovo je moglo završiti puno drugačije. Nakon samo 7 minuta iz igre je morao pokretač Jazz Ricky Rubio. Doživio je povredu zadnje lože, te je odmah najavljeno kako se neće vraćati u ovaj meč. Mitchell je preuzeo odgovornost i nadoknadio njegov izostanak.

Posebna priča je bila igra Thunderovog dvojca, Mela i Georgea. Može se reći da su oni zaslužni za ovo, gotovo kao i Mitchell. Odigrali su katastrofalan meč, nisu mogli ubaciti ništa izvana i na kraju završili sa sramotnih 12 poena, uz nevjerovatno loših 5/23 iz igre. Westbrook se svojski trudio, ubacio je čak 46 poena, uz 10 skokova, no uputio je nevjerovatna 43 šuta na koš.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. A sada - šok! - Ostatak Sveta
  2. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  3. "Želim ostati" - Ostatak Sveta
  4. "Nisam bio Kobeov fan, sve dosada" - Ostatak Sveta
  5. Utah Jazz 2017 - 2018: Kad rookie diktira, a orkestar svira! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*