Prolećno buđenje ‘lava’ i Tristanovo ‘NE’

Cavsi su u drugom krugu play offa. Nakon sedam maratonskih mečeva sa Pacersima, velikog mučenja, i neverovatnih individualnih partija Lebrona Jamesa, Cleveland je ušao u polufinale Istoka. Da je drugačije ne bi bilo nezasluženo jer su Oladipo i ekipa pokazali i više nego što se od njih očekivalo.

Na kraju, 105 – 101, za 4-3 u seriji za Cleveland. Lebron je dominirao sa 45 poena u 43 minute, uz 9 skokova i 7 asistencija. Tristan Thompson je dodao 15 poena i 10 skokova, Kevin Love 14 poena i 6 skokova, a George Hill koji je preuzeo odgovornost kada se lomilo i kada nije bilo Lebrona završio je sa 11 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Oladipo je meč završio sa 30 poena i 12 skokova, Young je dao 23 poena.

Krenuli su Cavsi mnogo čvršće i sigurnije u ovom meču, i već su nakon prve četvrtine napravili dvocifrenu prednost, a na krilima Jamesa nisu popuštali do kraja poluvremena i na odmor odlaze sa +11. Podršku ima u Tristanu Thompsonu koji igra u startnoj petorci i vrlo brzo stiže do double double učinka. U prvih šest mečeva serije Tristan je dao samo 3 poena:

No, kako smo od Cavsa i navikli sledi period pada u trećoj četvrtini, kada Pacersi preokreću rezultat i dolaze na +3 (61 – 58), Oladipo u tom momentu deluje nezaustavljivo:

no tu staju i Cleveland se vraća vođstvo. Zabrinuta lica domaćih igrača i fanova pred kraj treće i početkom četvrte deonice kada Lebron James napušta teren zbog grčeva u nogama i nema ga prvih pet minuta poslednje četvrtine.

No, Cavsi ne padaju. Iskusni George Hill i Kevin Love sa nekoliko pogođenih šuteva drže prednost, a na 4:25 je +9 za Cavse. Sledi nekoliko grešaka Cavsa, pogoci Oladipa, ali Collison kod 98 – 92 za Cavse maši čist šut za tri poena. Lebron je fauliran od strane Sabonisa i on koristi oba slobodna bacanja.

Tristan nije bio produktivan u samom finišu meča, ali je zato svojom atraktivnom blokadom značajno podigao moral domaćinu:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. Kralj i njegovi podanici - Ostatak Sveta
  3. "Ako ne igraš obranu - sjedi!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*