“Pravi” rookie riješio Process

Prvu polufinalnu seriju otvorili su sinoć Kelti i Sixersi. Duel dviju izuzetno mladih ekipa pred kojima je prvenstveno svijetla budućnost, no i vrlo dobra sadašnjost. Kelti su na krilima pobjede u odlučujučoj utakimici protiv Bucksa, dobili još jednu utakmicu i poveli u seriji. Prvo veće vodstvo su imali tek krajem prvog dijela, a stvar su konačno riješili u posljednjoj četvrtini.

Sixersi su uspjeli prići Keltima, no 5 minuta prije kraja Horford pogađa trojku koja ponovo diže prednost na 10+ razlike i tu je bio kraj priče za Sixerse. Fantastičan je opet bio Terry Rozier koji je ovaj playoff odigrao na izuzetno visokoj razini. Razbio je Sixerse izvana, ubacio im je 29 poena uz sjajnih 7/9 za tri poena, a tome je dodao 8 skokova i 6 dodavanja. Uz njega sjajan je bio i rookie Tatum.

-“Bilo je sjajno vidjeti Terrya i Jayson da tako igraju. Uz sve ostale momke.”- izjavio je jedan od najiskusnjih Horford. -“Mislim da Jayson počinje kužiti stvari… i sjajno ga je gledati kako igra.”- dodao je. TD Garden također obožava svog rookiea. Kada je Ben Simmons bio na liniji za slobodna bacanja, dvoranom se orilo “Not a rookie”, a u posljednjoj dionici kada je Tatum stigao na bacanja onda su krenuli sa “He’s a rookie.”

Iako Tatum nije u pričama za ROY, jedino zato što Simmons i Mitchell igraju nestvarne sezone, pokazao je da će biti ponajbolji igrač iz ove klase. Ubacio je 28 za 40 minuta koliko je proveo na parketu i bio je drugi strijelac ekipe iza Roziera. Horford je dodao 26 i ovaj trojac je bio dovoljan za pobjedu.

U redovima Sixersa Embiid je ubacio 31 poen uz 13 skokova, dok je “lažni rookie” dodao 18 poena uz 7 skokova i 6 dodavanja. Šarić je odigrao solidan meč, ubacio je 12 poena uz 7 skokova i 4 dodavanja.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  2. "Z*****i smo u odbrani" - Ostatak Sveta
  3. 'Kralj', Boston, Durantula... - Ostatak Sveta
  4. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*