Veliki povratak zaboravljenog centra?

U NBA Ligi je već poznata stvar da se većina treninga i priprema obavi kada traje off-sezona. Tijekom sezone je raspored nevjerovatno gust i nema previše vremena za treniranje. Pogotovo individualno. Iz tog razloga NBA zvijezde unajmljuju trenere i preko ljeta najviše rade na svojoj igri. Nedavno smo vidjeli kako je Oladipo 20 minuta nakon ispadanja kontaktirao svog trenera i pitao kada kreću s radom.

“Sada nas MORATE poštovati!”

Inače, radi se o treneru Davidu Alexanderu, koji je ujedno i trener Dwaynea Wade. No, osim dvojice bekova još jedan igrač će ovo ljeto pokušati dovesti igru na viši nivo (ne nije Dirk…). Radi se o pomalo već zaboravljenom centru Netsa Jahilli Okaforu. Nekadašnji treći pick drafta, ove sezone je napokon razmijenjen iz Phille u kojoj na njega nisu računali. No, totalno je izvan forme, pa se ni u Netsima nije previše naigrao.

Pad u njegovoj karijeri je očit. U Sixersima su ga marginalizirali, nije uopće igrao, a pred kraj svog boravka u Philli čak nije bio niti dio prve ekipe. Prelaskom u Netse stanje se nije bitno promijenilo. Igrao je samo u 26 utakmica, nešto malo više od 10-ak minuta u prosjeku, a ubacivao je samo 6,5 poena po utakmici. Za igrača koji je u rookie sezoni imao 17,5 poena uz 7 skokova u prosjeku, ovo je ogroman pad.

Vidio je kako je Oladipo procvjetao nakon treniranja s Davidom, pa i on želi istim krenuti istim putem. Već je snimljen kako je počeo s pripremama, te će morati naporno raditi ovo ljeto kako bi se ponovo dokazao. Ukoliko bude spreman, prilike za njega u Netsima će sigurno biti, samo se Okafor mora uozbiljiti i napokon početi ispunjavati svoj potencijal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*