Kokoškov novi trener Sunsa!

Igor Kokoškov novi je trener Phoenix Sunsa. Srpski stručnjak je tako postao prvi glavni trener u NBA koji je rođen i odrastao van Severne Amerike.

“Kokoškov, koji je rođen u Srbiji, biće prvi glavni trener u istoriji NBA, a da je rođen i odrastao van Severne Amerike. Novu dužnost preuzeće po završetku aktuelne sezone. Kokoškov je asistent u Utahu,” pišu američki mediji.

Generalni menadžer Sunsa se sa Kokoškov sreo uoči prvog susreta Rocketska i Jazza. Sunsi imaju velike planove za budućnost i cilj im je da naprave respektabilan tim, koji će predvoditi mlada zvezda Devin Booker.

Kako prenosi brojni mediji, o tome smo pisali i mi, Kokoškovu koji ima veliko NBA iskustvo, ali i reprezentativnu titulu Evropskog prvaka sa ekipom Slovenije prošle godine, ovo je prvi samostalni angažman kao trener jednog NBA ligaša.

Doduše, u prošloj sezoni kada je Snyder, prvi strateg Utaha, bio odustan Kokoškov je vodio ovaj tim u jednom NBA meču čime je već prešao tu ‘magičnu’ granicu.

Preuzimanjem talentovane franšize iz Phoenixa, Kokoškov je napravio korak dalje u svojoj bogatoj NBA karijeri. Karijeri koja traje već 18 godina, i u kojoj je radio u pet klubova – Clippersima, Pistonsima, Cavsima, Magicu, dok je od 2008 do 2013 boravio i u Sunsima.

Sa Pistonsima ima i tiulu iz sezone 2003 – 2004.

KOŠ magazin: Trenerska jugo-škola

Njegov najveći trenerski uspeh je osvajanje evropskog zlata sa reprezentacijom Slovenije 2017 godine kada je u finalu bio bolji od Srbije. Pre toga je samostalno vodio tim Gruzije od kojih je napravio stabilnu i čvrstu reprezentaciju.

Kao šef struke Sunsa, uz mladu jezgru igrača Kokoškov bi mogao birati najbolje plasirane igrače sa ovogodišnjeg drafta, a među njima je i najbolji, ne samo mladi, košarkaš Evrope, Luka Dončić sa kojim je sjajno sarađivao u Sloveniji!

Zvezda je rođena!

Luka Dončić je predao prijavu za nadolazeći draft. Luka je sada službeno na raspolaganju klubovima iz NBA lige. Luka se ima priliku oprostiti od navijača Reala titulom Eurolige, sa kojim se plasirao na Final Four u Beograd.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Inglesmanov show za brejk u Houstonu! - Ostatak Sveta
  2. Knicksi imaju novog stratega - Ostatak Sveta
  3. Kokoškov dobija novog centra? - Ostatak Sveta
  4. Kokoškov ipak dobija našeg playa? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*