Genijalac Brad, Prof. Dr. Horford i mali s mudima

Copyright 2018 NBAE (Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images)

Sjajnu utakmicu smo vidjeli u Philli. Boston je još jednom pokazao kako su fantastična ekipa, dok su Sixersi platili danak neiskustvu. Izgubili su previše lopti u završnici, ruka je drhtala, a prof. doc. Al Horford je mirno donio pobjedu Bostonu. Zasluge za ovo svakako moraju ići i genijalcu na klupi Kelta – Bradu Stevensu. On je nacrtao akciju poslije koje je Horford ostao sam s Covingtonom na ziceru, -“Brad je genije čovječe. Kao da jednostavno zna donijeti pravu odluku u pravom trenutku.”- izjavio je poslije utakmice junak Horford.

Boston je tako došao do 3-0 vodstva, no Horford nije jedini koji je odigrao fantastičan meč. Rookie Jayson Tatum nastavlja sa odličnim igrama. Ponovo je išao preko 20 poena, što mu je peti puta zaredom u ovom playoffu. Tako je Tatum postao prvi igrač mlađi od 20 godina u povijesti NBA lige koji je u 5 uzastopnih playoff utakmica išao na 20+ poena.

Odigrao je na razini veterana, zabijao je kada je trebalo, odigrao je odličnu obranu a i Stevens je impresioniran s njim. -“Mali ima muda.”- rekao je trener Brad za svog pulena. To dokazuje i kada je Tatum beskompromisno krenuo zakucati preko Embiida. Iako je i Embiid mlad igrač, već sada je jedan od najboljih obramenih u Ligi. Tatum je nažalost promašio zakucavanje, no samo se okrenuo prema Embiidu i rekao mu je ovaj puta imao sreće.

Iako je to možda i glupo za reći, ove povrede su zapravo jako dobra stvar za Kelte. Prvenstveno što su sada mladi igrači poput Tatuma i Browna dobili puno više prostora za rješavanje utakmica. S njima u koš ide i Rozier koji je odlično odmijenio Irvinga. Da su igrali Irving i Hayward, ova trojica sigurno ne bi imali toliko prostora za igru. No, u svakom zlu neko dobro. A iduće godine kada se svi oporave Kelti će biti prava opasnost i čini se čak da ni Warriorsi nisu sigurni.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kralj i njegovi podanici - Ostatak Sveta
  2. Na braniku kolektivizma! - Ostatak Sveta
  3. Zvijezda je rođena! - Ostatak Sveta
  4. Genijalni um - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*