Ne verujemo da bi nas njegov dolazak unapredio

ClutchFans

Prošlog leta smo svedoičili izuzetno interesantnom i nepredvidljivom prijelaznom roku. Najviše Allstar igrača je promijenilo ekipe, a čini se da bi ove godine moglo biti još uzbudljivije. I to zbog jednog čovjeka, Lebrona Jamesa. On je free agent, a iako nije dao nikakve naznake gdje bi mogao završiti (ili ostati), spekulacije su već počele.

Lebron ‘raketa’… 

Pojedini dužnosnici NBA ekipa su rekli kako Houston Rocketsi imaju jako velike šanse da potpišu Lebrona Jamesa iduće sezone. Prvo tamo su dvojica Allstar igrača u Hardenu i Paulu. S tim da je Harden legitimni MVP kandidat, a Paul bi to mogao biti samo da se od njega to traži. Uz to Paul i James su jako dobri prijatelji, te bi sigurno obojica potpisali produženje s Rocketsima ukoliko se dogovore (i Paulu ističe ugovor koncem ove sezone).

Polako ali sigurno Rocketsi su posložili ekipu koja bi mogla ugroziti Warriorse. Uzeli su prvo mesto na Zapdu na kraju regularnog dela, a za sada planirano guraju do velikog finala konferencije.

…ili ipak ne?

Na kako prenose pojedini mediji, u Houstonu više i nisu toliko zagrejani za Lebronovo dovođenje.

“Zašto bi sada kvarili ono što imamo?”, rekli su pojednci za Bleacher Report.

Prema ovom tekstu u Houstonu su svesni kakav bi rizik preuzeli kada bi se odlučili dovesti Lebrona, jer treba toliko poteza napraviti, novca uložiti a hemija tima u kojoj je neprikosnoveni ‘alfa’ James Harden svakako bi bila narušena.

Naravno, D’Antony je izgradio prepoznatljivu igru oko Hardena kojoj se svi, pa i Chris Paul, prilagođavaju i daju svoj doprinos. Lebrona kao da ne vide u toj koncepciji iako je on mnogostruko koristan igrač.

No, pitanje je koliko čovek koji je igrao sedam uzastopnih NBA finala sa dve različite franšize spreman na ovakvu vrstu ustupaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*