Rubio se vraća?

Pobjedom u drugoj utakmici Jazz je uspio zakomplicirati život Raketama. Izjednačili su na 1-1, no nakon toga su poklekli na domaćem terenu i ispustili break. Rocketsi su zaigrali obranu i Jazz nije imao rješenja. Jedan dio problema je i to što su zasada u svim utakmicama u ovoj seriji bili lišeni usluga svog prvog playmakera – Ricky Rubia.

Dirigent najraspoloženijeg orkestra!

On je doživio povredu u seriji protiv Thundera u posljednjoj odlučujućoj utakmici. Odigrao je samo 7 minuta prije nego je morao napustiti teren. Dotada je bio jedan od najboljih igrača Jazz, igrao je odličnu obranu na Westu i bio čovjek koji je diktirao tempo dok je bio na terenu. Tako nešto baš fali u ovoj seriji, a odlična vijest za sve navijače Jazz je da se Ricky možda vraća u večerašnjoj utakmici.

Dosada je bio na listi povređenih igrača, no sada je stavljen kao upitan za meč broj 4. Jazz gubi 2-1, te moraju iskoristiti šansu da dobiju ovu utakmicu kod kuće. Ukoliko Rakete odu na 3-1 serije je vrlo vjerovatno gotova, pogotovo jer iduća se igra u Houstonu, a Rakete će sigurno htjeti ovo što prije završiti kako bi se mogli početi pripremati za Warriorse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*