“Kad je sa vama volite ga, kada je na drugoj strani – mrzite ga”

Golden State Warriorsi su dobro naplatili nedavni poraz, i sinoć bili ubedljivi protiv New Orleans Pelicansa, na kraju je bilo 118 – 92. Sada je 3 – 1 u seriji koja se ponovo seli u Oakland.

Znao je Steve Kerr šta mu znači ovaj meč u play offu protiv napaljenih Pelicansa. Zato je na teren i poslao svoju ‘petorku smrti’, nešto nižu postavu – Curry, Thompson, Igoudala, Green, Durant – koja je od prvog minuta pokazala kako stoje stvari.

Od prve sekunde je GSW stavio do znanja da neće biti topovsko meso kao pre dve noći i neverovatnom energijom i šutem u prvoj četvrtini došli su već do velikih +18. Samo u drugoj deonici New Orleans je nešto pokazao, stisao redove, iskoristio odmor članova navedene petorke i pristigao na – 7.

Treća četvrtina (33 – 19 za GSW) je protekla u znaku prve – već u uvodnim minutima je povraćena dominantnost na oba kraja terena, a u finišu stvoreno ogromnih +23, posle kojih je brejk bio osiguran. Pelicansi su u drugom poluvremenu postigli tek 38 poena.

GSW je vodio Durant sa 38 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Curry je dodao 23, Thompson 13. Svoju all around igru ponovo je prikazao Draymond Green (8poena, 9 skokova, 9 asistencija, 4 ukradene lopte i 2 blokade).

Reči hvale za košarkaša Warriorsa koji beleži sjajne brojke i uz rame je Magicu, Wiltu i Oscaru Robertsonu, imao je i trener Pelicansa Alvin Gentry:

“Ne mislim da Draymond radi bilo šta što prekoračuje granicu primerenog. On je savršen momak. Ako je u vašem timu, volite ga. Ako nije u vašem timu, prezirete ga. Za mene, to je tip igrača koji bih voleo da imam u svom timu. Sve što on radi je s ciljem da pobedi.”

Kod domaćina je najefikasniji bio Anthony Davis (26 poena, 12 skokova, 2 blokade) ali uz loš šut (8/22), kao i ceo njegov tim sinoć (36.4 % su šutirali Pelicansi). E’Twaun Moore je postigao 20 poena, dok je Jrue Holiday uz 19 poena imao i 7 skokova. Rajon Rondo je dobro počeo, imao je već 5 asistencija već nakon prve četvrtine, a onda je stao, i to je još jedan od razloga poraza – završio je sa 6 poena, 11 skokova i 6 asistencija.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*