Dončić još jednom ispisao povijest

Real Madrid i Luka Dončić bruse formu pred Final Four u Beogradu. Prošli su PAO, nakon debakla u prvoj utakmici i sada na krilima Dončiča i povratnika Llulla žele taj naslov. U domaćoj ACB suvereno drže vrh tablice, a posljednja ekipa koja je stradala je Betis našeg Rade Zagorca.

Luka Dončić ih je jednostavno razbio, iako je igrao samo nešto više od 20 minuta. I to mu je bilo dovoljno da uđe u povijest ACB Lige. Naime, Luka je u samo 22 minuta uspio stići do triple double učinka, a da bi stvar bila bolja utakmicu je završio sa 100% šuta! I iz igre, i s linije slobodnih bacanja.

Postigao je Dončić 17 poena uz 100%-tni šut (1/1 za dva, 3/3 za tri poena, 6/6 slobodna bacanja) te imao po 10 skokova i asistencija. Za sve to je nagrađen valorizacijom 42 i postao je 6. igrač u povijest ACB Lige koji je ubilježio TD. Luka je uvjerljivo najmlađi, a osim njega još je i naš Dejan Tomašević na ovoj listi koji je 2004. godine u playoffu ubilježio 14 poena, 13 skokova i 10 asista. Njegova Pamesa je u tom duelu razbila Unicaju sa 82-66, a Dejan je postao tek 4. igrač u povijesti ACB Lige sa ubilježenim TD učinkom.

Betis je tako ostao na začelju Lige, dok je Real i dalje na prvom mjestu. Osim Dončića najbolji u ekipi su bili Carrol i Rudy Fernandez sa po 14 poena, dok je Rade za Betis ubacio 5 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*