Na pomolu novi blockbuster trade?

Irving bi već nakon jedne sezone mogao napustiti Boston! 26-godišnji play koji je prošlog leta prešao u Celte iz Cavsa u senzacionalnom transferu, zbog povrede je propustio kraj regulanog dela i kompletan play off. U 60 mečeva, beležio je 24.4 poena i 5.1 asistencija, uz 49 % šuta iz igre.

Sa druge strane, Terry Rozier koji je pred sezonu bio tek treća opcija prosto je eksplodirao i u play offu za sada postiže 18.2 poena, 5.8 asistencija i 5.5 skokova. Ovaj 24-godišnjak bi mogao biti jedan od kjučnih igrača Bostona, samo ukoliko dobije priliku da igra. Brian Windhorst je izjavio da ga je nekoliko insajdera obavestilo da Boston ozbiljno razmišlja da trejduje Irvinga, da bi Rozier bio startni point guard.

Sa druge strane 27-godišnji Kawhi ove sezone odigrao je tek 9 mečeva, i poput Irvinga nikada nije odigrao sve utakmice u sezoni.

U ovoj sezoni oko njega je bilo dosta kontraverzi:

Leonardova strana priče

No, u Americi se naveliko priča o potencijalnom tradeu Bostona i San Antonia, koji bi razmenili svoje najbolje igrače. Spursima bi dobrodošao Irving koji bi odmah postao lider tima i koji bi mogao napredovati pod Popovichevom palicom. Sa druge strane Kawhi bi se odlično uklopio u trenutne Celte i svojom igrom u dva pravca podigao bi tim na viši nivo:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*