Dan kada je Popović saznao tko je Roko Leni

Nekada su bila bolja, neopterećenija vremena u Toronto Raptorsima. No, sada već davne 2009. godine je bila nešto drugačija priča u Raptorsima. Jedan od naših igrača se pokušao probiti u NBA svijet u ovoj ekipi, a jednu noć je potpuno skrenuo pažnju na sebe.

Roko Leni Ukić, dugogodišnji playmaker hrvatske reprezentacije je igrao u NBA ligi samo sezonu i pol, no natjerao je Popovića i Spurse da dobro zapamte njegovo ime. I da viću Ukić, a ne Šarić kada zabiju koš na basketu.

Sredinom te sezone 2009. godine, netom prije All-stara Ukićevi Raptorsi su igrali protiv Spursa. Roko je do tada igrao dosta promjenjivo. Najviše što je ubacio bilo je Bostonu 16 poena, no ovu utakmicu je odigrao sjajno. Bio je najbolji kada je najviše trebalo, u posljednjoj četvrtini je iznenadio Spurse i praktički sam dobio utakmicu. Ubacio je 5 od posljednjih 6 poena Raptorsa. Prvo je slijedila trojka malo manje od minuta prije kraja kojom su Raptorsi prišli na samo poena razlike. Nakon toga je ubacio još 2 poena za vodstvo i tako donio pobjedu svojoj ekipi.

Utakmicu je završio sa 22 poena uz sjajan 9/13 šut, te je tome dodao 2 skoka i 3 asista. Iskočio je u pravom trenutku, jer Raptorsi su tu utakmicu igrali bez najboljeg igrača Bosha i prvog playa Calderona. Nisu puno nedostajali, kada je tu bio Ukić. Treba napomenuti da su za Spurse igrali  i Duncan i Parker i Ginobili, tako da je Pop igrao ovu utakmicu u punom sastavu.

Ovo je bila uvjerljivo najbolja Rokova utakmica u NBA, nakon te sezone odigrao je još nešto sitno za Buckse prije nego se vratio u Europu. Iako mnogi kritiziraju Roka, činjenica je da je bio odličan igrač. Uvijek je bio dostupan za reprezentaciju čak i kada se mučio s povredama. Takve igrače kao što je Roko treba cijeniti i prvenstveno poštovati, jer kada vidimo kakvo je stanje sada, slobodno možemo reći da ovakvih igrača fali u Hrvatskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*