Kada se publika u Madisonu smijala Jordanu

Preneseno sa: sportskasecanja.com

U trećem meču polufinala Istočne konferencije 1992. godine, Čikago Bulsi su u prepunom „Medison Skver Gardenu“ savladali domaće Nikse sa 94:86 i tako poveli sa 2-1 u seriji. Iako su Bulsi vodili od samog starta susreta, iako je Majkl Džordan na tom meču bio najefikasniji sa 32 poena, jedan njegov neuspešan potez vratio je Nikse u igru i izazvao mnogo veću pažnju od svih njegovih pogodaka.

Čikago je vodio sa 48:39 na četiri ipo minuta pre kraja prvog poluvremena i činilo se da ima potpunu kontrolu meča, kada je posle jednog podbacivanja ispred koša Bulsa, lopta završila u rukama Skotija Pipena. On odmah pošto je uhvatio loptu, šalje je napred ka Majklu Džordanu, koji se već nalazio sam u kontranapadu. Pošto niti jedan igrač Niksa nije bio ni blizu „Letećeg“ očekivalo se njegovo spektakularno zakucavanje. Majkl tada pravi dvokorak i sa oko 3 metra od koša „poleće“ u nameri da silovito zakuca loptu u koš Niksa i „ućutka“ domaće navijače u „Medison Skver Gardenu“, ali mu to ne polazi za rukom.

Umesto da zakuca loptu u koš, Majkl je zakucava u drugi obruč i to toliko snažno, da se lopta odbija na polovinu terena, gde završava u autu. Džordan kao da u prvom trenutku nije mogao da veruje šta se dogodilo i da nije uspeo da zakuca loptu u koš, a domaća publika u „Medisonu“ je prosto „poludela“ posle njegovog promašaja. Svi su skočili na noge i halom se prolamao prvo smeh, a potom i jednominutne „ovacije“, koje kao da su ulile novu snagu domaćim igračima, koji su potom serijom 11:3 završili prvo poluvreme zaostatkom od samo jednog poena.
Ipak, posle pauze Bulsi su ponovo zaigrali na svom nivou i uspeli rutinski da trijumfuju na susretu, koji je definitivno obelžio Džordanov promašaj. Kako je izgledao taj promašaj, koji se često uzima kao primer da i najbolji mogu da neuspu da poentiraju iz lakih pozicija i koji je oduševio publiku u „Medison Skver Gardenu“, možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*