“Mitchell je ROY”

Ovogodišnja borba za Rookiea godine je puno napetija nego prošle sezone. Tada nismo imali izrazitog favorita za nagradu, a sada imamo minimalno dvojicu. Treći je Tatum koji igra sjajnu košarku u playoffu, dok su druga dvojica Simmons i Mitchell. Obojica ima legitimnu nadu da će uzet nagradu, odigrali su sjajne sezone i osigurali playoff svojim ekipama.

Od Simmonsa se još i očekivala ovakva igra. Prošlu sezonu je pauzirao zbog stopala, no ovu je krenuo full spreman i pokazao je zašto je bio prvi pick. S druge strane Mitchell je iznenadio gotovo sve svojim predstavama. Momak s Louisvillea je biran 13. pickom i Jazz sigurno nije očekivao ovakvu eksploziju od njega.

 

Osim ovog trojca ovogodišnji draft je bio izuzetno bogat. Sigurno se u ovoj klasi skriva barem još pokoji All-star i hrpa korisnih igrača. Jedan od mogućih All-star igrača je i igrač Kingsa D’Aron Fox. On je bio rookie koji je pogodio najviše clutch šuteva i nekoliko puta je sam donio pobjedu ili produžetak Kingsima.

Fox je nedavno gostovao na podcastu Uninterrupted u kojemu je pričao malo o svemu. Glazbi, igranju igrica koje su mu velika strast, a dotakao se i teme ROY-a. Za njega nema dileme -“Mislim da je Donovan definitivno ROY.”- izjavio je Fox.

Dodao je i kako je Mitchell nevjerovatno napredovao. -“Znao sam ga u srednjoj školi. Nije bio toliko dobar”-rekao je Fox. Donovan ima sjajan mentatlitet i neovisno o ovoj nagradi sigurno je buduća zvijezda NBA lige. Već je sada izjavio kako planira pogledati sve svoje utakmice, regularne sezone i playoffa, te tražiti greške i raditi na njima.

“Nisam bio Kobeov fan, sve dosada”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Simmons ostaje rookie - Ostatak Sveta
  2. Rookie 2018: Ko zaslužuje nagradu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*