Magična Zelena družina pomela Cavse

TD Garden je bio pun, sve je bilo spremno za početak Finala. Boston je jako želio pobjedu pred domaćom publikom, a Lebron i Cavsi su tražili načina da iznenade domaćine. Ispipavale su se snage u početku, no vrlo brzo Boston preuzima inicijativu. Serijom 20-4 u prvoj četvrtini dolaze do malo ozbiljnije prednost. Brown je bio sjajan u ovom periodu, pogodio je sve što je trebalo u napadu, dok je čitava ekipa igrala odličnu obranu. Na Jamesu su se konstantno mijenjali čuvari, umarali ga i Kralj je odigrao neprepoznatljivo loše na samom početku. Da nije bilo Thompsona i njegovih skokova u napadu, ovo bi sigurno izmaklo kontroli. Kelti bi možda čak i prelomili ovu utakmicu u prvom dijelu.

U drugom periodu budi se i Tatum koji nije ništa ubacio u prvoj četvrtini, a obrana i dalje radi svoje. Održavaju prednost i na odmor odlaze sa solidnom zalihom poena. Nakon odmora Cavsi su uspjeli povezati nekoliko smislenih akcija i smanjili su ogromnih 28 razlike, na samo 16 prije početka treće dionice. Ovdje su se još nadali nekom rezultatu, pogotovo nakon što je Green sa sirenom pogodio za -16. No vrlo brzo Tatum i Morris pogađaju trojke, Rozier ulaz i tu je priči bio kraj. Odlaze Kelti na 25 razlike, Lue vadi Lebrona i Cavsi se predaju i Boston uzima utakmicu broj jedan!

Kod Kelta ne znamo koga bi prije izdvojili. Brown je odigrao sjajan prvi dio, Tatum je pogodio neke jako teške šuteve, a Morris je dominirao na oba kraja terena. Stigao je ubaciti 21 poena, nekoliko ključnih trojki i odigrati stvarno dobru obranu na Lebronom.

Ali možda je najbolje odigrao Horford. Cavsi nikako nisu imali rješenja za njega, u napadu je radio što je htio. Pogađao je trojke, ulaze, bacanja, sve mu je polazilo za rukom. U obrani je odlično patrolirao i udvajao kada je trebalo, te je vodio ekipu do pobjede. Ubacio je 20 poena uz 6 dodavanja i sjajnih 8/10 iz igre. Brown je ubacio najvećih 23 poena, a Tatum je dodao 16.

Cavsi su ovu utakmicu odigrali kriminalno. Boston je išao 100% na svaku loptu, dok su se Cavsi prešetavali po terenu. Nije bilo žara i želje kod njih, što je tek jedan od njihovih problema. Stevens je fantastično postavio obranu, a Lue nije ništa napravio da mu se suprotstavi. Kretnje igrača Cavsa su u najmanju ruku očajne, a Lebron je ovaj puta prodao čak 7 lopti. Radio je točno što mu je obrana dopuštala, odnosno što su oni htjeli i Kralj je odigrao uvjerljivo najgori meč u ovom playoffu. Samo 15 poena uz katastrofalnih -32 u +/- rubrici. Love je ubacio 17, no za to mu je trebalo čak 14 šuteva.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*