Parkerove opcije

Jedna od najkonstatnijih franšiza u NBA je imala razočaravajuću sezonu. Spursi su tijekom cijele sezone muku mučili s povredama, pogotovo glavnog igrača Leonarda s kojim i dalje muče muku. Kako se čini Leonard bi mogao otići iz Spursa, izgubili su strpljenje s njima i vrlo lako bi mogao biti tradean. Već se spominju razne kombinacije, no jedno je sigurno Spursi kreću u rebuilding.

Osim Leonarda mogli bi ostati i bez svog zaštitnog znaka. Jedan od veterana, Manu Ginobili,  nas je obradovao i rekao kako će vrlo vjerovatno igrati iduću sezonu u dobro poznatom dresu, no njegov “najbolji prijatelj” Tony Parker nije tako siguran u svoj ostanak u Spursima. Parkeru ističe ugovor koncem sezone i kako on sam kaže moguće je da promijeni dres.

-“Još uvijek nisam siguran hoću li ostati u Spursima. Sve opcije su otvorene. Neka nostalgija će me uvijek vući ovdje, no da li bi bio kraj svijeta da promijenim dres? Rekao sam sam sebi da bi mogao igrati 2,3 sezone negdje drugdje. Tako da sam sada još uvijek na 50-50 oko napuštanja Spursa. Jedino što je sigurno da ostajem u košarci.”- izjavio je Parker.

Tako bi Spursi mogli ostati bez dva igrača, a čini se kako bi i Gasol mogao otići. U slučaju rebuildinga i Gay bi bio prekobrojan, tako da iduće sezone bi mogli gledati ganc nove Spurse.

Parker još uvijek nije odlučio, no portal Fadeawayworld je odlučio izdvojiti najbolje opcije za Francuza.

Los Angeles Lakers

Na ljeto će se Lakersi vrlo vjerovatno oporostiti s Thomasom. Omalenom beku ističe ugovor, a iako su izjavili kako su zadovoljni s njima, vrlo vjerovatno ga neće potpisati ponovo. U tom slučaju Parker se nameće kao logično rješenje. Parker bi sigurno tražio manje novaca od IT-a, a bio bi puno bolji mentora za Balla. Parker naravno zna kako se osvajaju naslovi, a to je neprocjenjivo iskustvo.

New York Knicks

Dolazak u Meku košarke bi bio savršen kraj karijere za svakog košarkaša. Uz to, Knicksi su sada puno ozbiljnija ekipa nego prije. Došao je novi trener, a Parker bi u ovoj konkurenciji mogao vrlo lako biti prvi izbor za playmakera. Uz to,kao i u redovima Lakersa mogao bi biti mentor i to svom sunarodnjaku Ntikilini.

Golden State Warriors

Ovo je logična opcija za svakog veterana u Ligi koji želi još koji naslov. Tako i za Parkera. Spursi bi sada mogli koju godinu pauzirati od osvajanja naslova, a ukoliko želi još jedan prsten Warriorsi su mu najsigurnija opcija. Ulazio bi s klupe, bio u rotaciji iza Currya, a dijelio bi minute s Livingstonom, ovisno o matchupu. No pitanje je želi li Parker preći u ljute rivale.

Houston Rockets

Ukoliko ne želi u Ratnike, iduća logična opcija su Rocketsi. Njima i ovako fali rezervni playmaker koji bi odmorio Paula, a Parker bi se ovdje odlično uklopio. Iskusni veteran još uvijek ima goriva u svom tanku, te bi sigurno bio od pomoći.

Cleveland Cavaliers

Ekipa koja možda i najviše treba njegove usluge. Trenutno su Cavsi na rubu raspada, većina stvari ne funkcionira na najbolji način, no dovođenjem jednog iskusnog playmakera stvari bi se mogle popraviti. Proširio bi rotaciju, te bi bio glavna opcija dok je Lebron na klupi. Sad se Cavsi jako muče s tom drugom opcijom, a Parker bi drage volje preuzeo tu ulogu.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Kraj jedne ere? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*