Cousins prekinuo vezu sa Pelicansima

Kada se jedan od najboljih centara lige, DeMarcus Cousins, povredio početkom ove godine, mnogi su Pelicanse otpisali iz borbe za play off. Boogie je doživeo neugodnu povredu, rupturu Ahilove tetive, a povratak je još uvek neizvestan – verovatno tek u drugom delu naredne sezone.

Neizvesnosti

Veliki je broj pitanja vezan za Cousinsa. Kada će se vratiti? Ukoliko se vrati hoće li biti onaj stari? I u kojem će klubu igrati?

Pelicansi su značajno profitirali njegovim dovođenjem, Cousins se pokazao vrlo dobrim i standardno korisnim igrače, klub nije dao mnogo za njega, a još uvek nije na maksimalnom ugovoru koji očekuje ovoga leta. Cousins će na leto biti ograničeni slobodni agent i moći će da bira sredinu, i pitanje je hoće li mu Pelicansi dati maksimalni ugovor. Prema tvrdnjama upu’enih novinara klub iz New Orleansa to neće učiniti.

Hoće li, zapravo, iko? I to je veliko pitanje. Znajući ozbiljnost njegove povrede, ali i nagli karakter zbog kojeg je teško praviti hemiju u timu sa njim, to može biti samo neki hrabar ili rizičan potez.

Pelicansi bez Boogija…

…su zapravo jedna sjajno posložena ekipa. Metla protiv Portlanda izneandila je i najbolje poznavaoce košarke, niko im nije davao ni gram šanse protiv Blazersa, a Davis, Rondo, Holiday i Mirotić su demonstrirali pravu košarkašku silu. Cousins im nije falio u toj seriji.

Metla!

Svega šest timova u NBA će ovoga leta Cousinsu moći ponuditi maksimalni ugovor, no pitanje je da li će se timovi u rebuildingu poput Sunsa, Mavsa, Lakersa odlučiti za ovakav potez.

Ovo je drastična razlika u odnosi na prethodni period kada su za Boogija interesovanje pokazivali klubovi željni vrha, i kandidati za prste.

>> Cousins na izlaznim vratima

Nedavno se pojavila i nova kombinacija. Za Cosinsa bi mogli biti zainteresovani Miami Heat, koji svakako žele da se reše svog prvog centra, Hassana Whitesidea. Da li je na pomolu veliki trejd velikih momaka, pokazaće nam ovo leto.

No, ulje na vatru Boogie je dolio ovih dana kada je svoj sadašnji klub, Pelicanse, unfollowao na Instagramu. Na pitanje zašto je to uradio, Cousins je rekao kratko – ‘Zato jer sam odrastao’. Šta li to znači, verovatno ćemo uskoro saznati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*