Posljednji ples

Nedavno je Kobe Bryant postao jedini čovjek na svijetu koji je objedinio naslov NBA prvaka i Oscara. Dobio je najveću filmsku nagradu za suradnju na kratkometražnom filmu “Dear Basketball”. No, o jednom drugom igraču je snimljeno vjerovatno najviše filmova. Radi se naravno o Najvećem ikad Michaelu Jordanu.

And ‘Oscar’ goes to… Kobe!!!

Osim Space Jama, u kojemu je glumio, imamo barem desetak dokumentaraca koji nam pričaju o Jordanovoj karijeri. Sjećam se još VHS kaseta i kasnije DVD-ova na kojima su se upijali Jordanovi potezi. Sada je prilično lako doći do toga, no u vrijeme dial-up Interneta takve stvari su bile luksuz. I dan danas se čuvaju ti DVD-ovi.

Sada su nas popularan servis Netflix i ESPN odlučili obradovati. Naime, u planu je snimanje filma o Jordanu sa dosad neviđenim snimkama. Snimanje, tj montaža uskoro kreće, a u planu je 10-djelni dokumentarac pod nazivom “The Last dance”. Prema njihovim najavama imaju preko 500 sati dosad neizbačenih Jordanovih snimaka i intervjua, a naravno i sam Jordan će sudjelovati u stvaranju ovih filmova.

Ovaj film će biti poseban specijal u ESPN-ovom serijalu 30 for 30, a redatelj će biti Jason Hehir koji je već radio film o poznatom Fab 5. Petorci Michigana s Weberom i Jalenom Roseom koja je potpuno izbačena iz NCAA povijesti. Točan datum izlaska se još uvijek ne zna, samo da će to biti iduće godine. Mi već s nestrpljenjem čekamo…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*