Bojan stiže u pomoć, Dule objavio spisak

Eurohoops

Osim Ante Žižića, svi naši igrači u NBA su završili svoju sezonu. Čak se to može reći i za Žižu, jer minute koje dobija od Luea su nažalost mizerne. Kako su svoje obveze prema klubu ispunili, to znači da su neki igrača sada dostupni za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Najviše pomoći će trebati Hrvatskoj, koja se nalazi u dosta nezavidnoj situaciji. Srećim po njih, dobiti će vjerovatno najveću moguću pomoć.

NBA Hrvatska već ovoga leta?

Krilo Pacersa, Bojan Bogdanović je izjavio kako je spreman za igranje kvalifikacija, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema. -“Volim igrati na takvim turnirima. I želim se boriti da bih pomogao momčadi doći sljedeće godine do Kine. Još jednom u karijeri želim nastup na Svjetskom prvenstvu”- izjavio je Bojan. -“Meni je uvijek čast nastupati za domovinu i dok god ću biti zdrav to ću i činiti. Sad smo u misiji i moramo ujediniti sve igrače i svu energiju kako bismo pokušali izboriti sljedeći krug. Nitko ne želi propustiti sljedeće međunarodno natjecanje zato moramo dati sve od sebe kako bismo se kvalificirali u sljedeći krug i pokušali izboriti Svjetsko prvenstvo.”- dodao je Bogdanović koji je imao sezonu karijere u Pacersima.

Ovo je ogromno pojačanje za Hrvate pred dvije ključne utakmice. Trenutno su na posljednjem mjestu svoju skupine, no sa dvije pobjede bi imali zagarantiran prolaz u idući krug. Uz Babu i još ponekog igrača, Hrvatska bi trebala s lakoćom osigurati ove pobjede.

I Bosanci spremni

Osim Hrvatske i Bosna se ozbiljno priprema za nadolazeće utakmice. Nalaze se u najtežoj grupi, no pružili su vrlo dobre partije u prvom dijelu. Trenutno se nalaze na trećem mjestu svoje grupe, a bodovno su izjednačeni sa Rusima. Posljednje dvije utakmice će odigrati protiv Francuza i Belgije. Pružili su odličan otpor Franzucima u prvoj utakmici, a Belgija se nalazi na začelju i pobjedom protiv njih će osigurati prolaz. Dule je objavio spisak od 24 igrača na koje planira računati. Na spisku se nalazi i Jusuf Nurkić, no on se još nije izjasnio oko svog nastupa nakon naporne sezone u Blazersima.

Popis:

Darko Talić ( Kakanj), Amar Gegić (Bayern), Nemanja Gordić (Budućnost), Sani Čampara (MoraBanc Andorra), Marko Rikalo (Sloboda), Adam Josh (Bešiktaš), Džanan Musa (Cedevita), Edin Atić (AEK), Almir Hasandić (Sloboda), Ibrahim Durmo (Spars Ziraat Bank), Adin Vrabac (Hamburg Tovers), Aleksandar Lazić (Mega Bemax), Milan Milošević (Promitheas Patra), Nedim Buza (Oostende), Nedžad Muratović (Sloboda), Amar Alibegović (St. John’s Red Storm), Elmedin Kikanović (Monaco), Markus Lončar (Široki), Andrija Stipanović (Cedevita), Emir Sulejmanović (Montekit Fuenlabrada), Jusuf Nurkić (Portland), Ivan Karačić (Široki), Ajdin Penava (Marshall Thundering Herd ), Kenan Kamenjaš (Spars Ziraat Bank). – See more at: http://crosarka.com/svjetsko-prvenstvo/vujosevic-objavio-popis-za-francusku-i-belgiju-133303#sthash.GreNPfkq.dpuf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*