“Ti si jedna k***a!”

Taman kada se požalio kako je sam i zatražio pomoć saigrača, James Harden je dobio i više nego potrebnu podršku. Rocketsi su na svoj prepozntaljiv način, dalekometnim šutevima, istorpedovali šampione i savladali ih 127 – 105, i tako poravnali seriju na 1 – 1.

Houston je šutirao za tri 16 od 42, a prednjačio je rezervista Gordon sa 6 trojki iz 9 pokušaja i 27 poena. Isto toliko poena dao je i Harden, uz 10 skokova, PJ Tucker je postigao 22 poena (5 od 6 za tri), Ariza je dodao 19 poena, a Chris Paul 16 poena i 6 asistencija.

Kod GSW jedini raspoložen je bio Kevin Durent sa 38 poena (13/22 iz igre, 3/7 za tri), Curry je upisao 16 poena (1/8 za tri), a Klay Thompson tek 8.

Houston je od samog starta igrački i rezultatski zagospodario utakmicom. Već u drugoj četvrtini imali su dvocifrenu prednost, a neraspoloženi gosti (sa izuzetkom Duranta) nisu imali rešenja. Klay Thompson i  Curry meč su odigrali poprilično mlako. Rocketsi na poluvremenu imaju velikih +14 uz 10 pogođenih trojki.

Ne uspevaju Warriorsi ni u nastavku pripretiti, u poslednjoj četvrtini Houston radio novu seriju i odlepljuje se na 111 – 89 čime je stavljena tačka na meč broj 2.

Steph Curry je zabrinuo mnoge fanove Warriorsa. Osim što je bio ispodprosečan napadački (16 poena, 1 od 8 za tri), bio je i potpuna rupa u odbrani, pa ga je Chris Paul ponovo izlomio:

Trener gostiju Steve Kerr bio je iskren i kratak posle meča:

“Isprašili su nam guzicu!”

No, uzbuđenja nije manjkalo na terenu, a verbalni duel Chrisa Paula i Kevina Duranta iz prve utakmice dobio je svoj nastavak, nešto eksplicitniji u ovom meču. Na 34 sekunde do kraja prvog poluvrena, CP3 je dosuđena izgubljena lopta što se njemu nije svidelo. U tom momentu mu je Durant oduzeo loptu iz ruke, na što je Paul poludeo nazvavši ga – “kučkom“!

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ko je sad idiot, Charlse?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*