Luka na krovu Europe!

U napetom i izjednačenom meču ekipa Reala je imala više koncentracije u završnici i uspjeli su uzeti svoj 10. Euroligaški naslov prvaka. Početak meča je bio dosta nervozan, no Fener je imao bolje otvaranje. U redovima Reala Dončić je ubacio prvih 7 poena, a nitko od suigrača mu se isprva nije priključio. No, do kraja četvrtine uspjeli su pogoditi gotovo sve šuteve i na prvi odmor otići s vodstvom.

Tijekom čitavog prvog poluvremena Fener se mučio sa šutom. Osim Mellia nitko nije uspio ništa ubaciti, dok je Real svoje poene uredno stavljao. Usprkos tome, dobrom obranom Fener je uspio preokrenuti rezultat i sa prednoću otići na veliki odmor. Nakon predaha Real bolje ulazi u meč. Ova četvrtina je u potpunosti pripala Realovom x-faktoru Fabienu Causeru koji je ubacio većinu Realovih poena u ovom periodu. Pritegli su obranu, glavnim zvijezdama Fenera nisu dali da dišu i Real još jednom dolazi do preokreta.

U ovom trenutku Fener u igri drži Nicola Melli, koji je danas jedini nešto uspio pogoditi izvana. Causer se malo gasi, no obrana predvođena Tavaresom odrađuje posao. Mora se dodati da im nije odmogao ni Vesely koji je promašio nekoliko čisti zicera, te nasjeo na provokaciju Dončića i zaradio nesportsku. Iako je možda malo prestrogo dosuđena, iskusan igrač kao Vesely se uopće nije trebao dovesti u tu situaciju.

Kraj nam je donio penal završnicu, Real se spetljao nekoliko puta, a Dixon, tj Ali je trojkom smanjio na samo 3 poena razlike. Causer promašuje oba bacanja, no Thompkins ubacuje tip in nakon tog promašaja i konačno prelama meč. Causer je bio najugodnije iznenađenje u ekipi Reala i najbolji igrač ovog finala. Ubacio je 17 poena, nosio Real u trećem periodu te odigrao odličnu obranu. Dončić je ubacio 15 poena uz 4 asista a meč je završio ranije zbog 5 faulova. Za MVP-a Final Foura je proglašen Luka Dončić, te je tako uzeo oba MVP naslova ove godine u Euroligi!

 

U redovima Fenera Melli je bio fantastičan sa 28 poena, 6 skokova te sjajan 11/16 šut iz igre. Wanamaker je ubacio 14 poena uz po 5 skokova i asista. Kalinić je stao na 7 koševa, dok se Gudurić za 9 minuta nije upisao u strijelce.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Moj beogradski Final Four - Ostatak Sveta
  2. Šampionski duo na Floridi? - Ostatak Sveta
  3. "Ja sam novi prvi pick" - Ostatak Sveta
  4. Luka, pa svi ostali!!! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*