“Ne pokušavajte ovo kod kuće”

Već na prvom domaćem meču u finalnoj seriji Istoka, Cavsi su demonstrirali silu. Demolirali su Boston sa + 30, na kraju je bilo ubedljivih 116 – 86, za smanjenje prednosti Celta od 1-2.

Cavsi su dominirali od samog starte, krenuli su agresivno, postepeno povećavali razliku. Već nakon prvih 12 minuta imali su dvocifrenu prednost a na poluvremenu +20, što je bio znak da su ovaj meč shvatili ozbiljno.

A ozbiljno su ga ovoga puta shvatili svi, a ne samo Lebron James. Osim njega koji je sa 27 poena i 12 asistencije, ali i sjajnim šutem iz igre (8 od 12), još pet igrača imalo je dvocifren broj poena – Kevin Love je imao double double (13 poena, 14 skokova), Korver 14, Hill 13, Smith 11 i Thompson 10.

Kod Celta su najefikasniji bili  Tatum sa 18, i Rozier sa 13 koševa.

Primetne su bile promene i drugačiji pristup igri kod Cavsa. LBJ je i dalje bio najvažniji igrač u ekipi, ali je mnogo manje lopta igra preko njega, a kada je i bila to je bilo mnogo efikasnije. Odgovornost su preuzeli Hill, Love kada je trebalo, Thompson pod koševima i Korver kada su šutevi u pitanju. Lebron je nekoliko puta nestvarno uposlio svoje saigrače, a kada su ga pitali za to pomalo je šaljivo komentarisao:

 

Naredni meč na programu je u Clevelandu, u noći ponedeljka na utorak.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - KOS magazin
  2. GSW: Put do odbrane titule - Ostatak Sveta
  3. Cleveland Cavs 2017 - 2018: Poslednji čin 'Kraljevske' predstave - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*