Mavsi idu po centra

Dallas Mavsi su imali razočaravajuću sezonu. Iako su izjavili kako ne planiraju tankirati, ipak su završili pri dnu Lige. No, to im je donijelo visoki pick na draftu, točnije 5. pick s čim Cuban ipak može biti zadovoljan. Uz to Dirk je odlučio kako će igrati još jednu sezonu, što je sjajna vijest za sve nas.

Ovo ljeto će biti puno posla u Dallasu. Cuban mrzi gubiti, te će sigurno dati sve od sebe da opet napravi konkurentnu ekipu. Uz malo “kozmetičkih preinaka” ova ekipa Mavsa bi mogla biti jako neugodna. Imaju solidnu jezgru, fantatičan potencijal u Smith Jr. i sada visoki pick na superjakom draftu. Prema najavama ljudi iz uprave Mavsa, na draftu će tražiti ili krilnog igrača ili bekovskog partnera Smithu. Prvenstveno jer dva najveća potencijala na centarskim pozicijama Ayton i Bamba vrlo vjerovatno neće biti dostupni kada oni budu birali.

Zasada naginju ga Michael Porter Jr. Momak koji je zbog operacije leđa propustio čitavu sezonu, no prije povrede je bio u ozbiljnim pričama da bi mogao bit izabran i prvim pickom. Mavsi su izjavili kako su obavili s njim detaljene liječničke preglede, te da je Porter potpuno sanirao povredu, što znači da bi mogao biti pravo iznenađenje iduće godine. U ovu ekipu bi se sjajno uklopio, a ako ostvari potencijal koji je imao prije povrede, Mavsi bi mogli imati jedan od najuzbudljivijih dvojaca u NBA.

Kako bi problem vanjskih pozicija riješili na draftu, okrenuti će se tržištu slobodnih igrača u potrazi za centrom. Na umu su im 3 igrača: Boogie Cousins, Deandre Jordan i Julius Randle. Sudbinu Cousinsa u Pelicansima još uvijek ne znamo. Ugovor mu ističe, Pelicansi će sigurno ponuditi nešto blizu max-u, no pitanje je hoće li Boogie to prihvatiti. Ukoliko ne prihvati Mavsi sigurno kreću po njega.

Druga opcija im je “stari znanac” Deandre Jordan. Prije nekoliko sezone Jordan je bio slobodni igrač. Obećao je Mavsima da će potpisati za njih, stvar je praktički bila gotova no onda se u posljednji trenutak predomislio i produžio s Clippersima. Jednostavno se nije javljao na pozive Cubanu i Mavsima i pravo je čudo što ga opet žele u ekipi. No, Cuban je čudan tip, pa će tako sigurno ići po Jordana ukoliko ovaj odluči da neće iskoristiti svoju player opciju za ovu sezonu. Mogli mu ponuditi gotovo 25 miliona $ po sezoni, što bi Jordan vrlo vjerovatno prihvatio.

Treći na listi je Randle. On je već bio spominjan kao moguća meta Mavsa. U Lakersima možda neće biti mjesta za njega, pogotovo ako uspiju potpisati Georgea. Randle bi odlično legao ovoj ekipi, Carslie bi imao još jednog mladog igrač za razvijanje, a Mavsi bi se vrlo brzo vratili pobjedama.

Zvijezda Lakersa na meti pola Lige?

1 Trackback / Pingback

  1. Nurkove slatke brige - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*