Ćorci ‘ratnika’, Harden zakucao Greena!

screenshot

Houston se probudio i nakon katastrofalnog poraza u prošlom meču, revnširao se bledim Warriorsima. Bilo je 95 – 92 u gostima, i time je napravljen brejk za poravnanje u seriji, 2 – 2.

 

GSW je krenuo silovito, serijom od 12-0, pa je prvu deonicu rešio u svoju koristi, no za razliku od prošloga meča Rocketsi su se probudili brzo, pa su preokrenuli u potpunosti rezultat nakon što su drugi period dobili sa 34 – 18.

Treća deonica tradicionalno pripada Warriorsima a u ovom periodu budi se Stephen Curry koji postiže 17 poena uz odličan šut. Zanimljivo da je u ovoj deonici Curry postigao isto poena koliko i ceo tim Rocketsa.

I kada su svi pomislili da je kraj, i da je to lagana pobeda Warriorsa, Houston se budi. Rade seriju 9 – 0, a GSW ostaje bez rešenja. Ključni igrači promašuju, gube lopte, dozvoljavaju Rocketsima ofanzivne skokove pod košem. Nakon prvog vođstva Houstona i trojke Gordona sa kojom su otišli na +5 sve je bilo gotovo. Ni Durant, ni Curry ni Thompson nisu više uspeli da pogode iz igre, a Houston je odneo pobedu na kraju.

 

James Harden je pored 30 poena (8/14 za dva, 3/12 za tri) imao i po četiri skoka i asistencije, odnosno tri ukradene i dve blokade, dok je Chris Paul dao 27 poena (5/11 za dva, 5/9 za tri), zabeležio četiri uspešna dodavanja i dva skoka. Potez utakmice pripada Hardenu koji je uz sjajan prodor posterizovao Draymonda Greena:

Kod domaćina najefikasniji je bio Curry sa 28 poena (4/13 za dva, 6/13 za tri) i šest skokova, dok je Durant imao 27 poena i 12 skokova, ali i veoma loš procenat šuta iz igre – (8/19 za dva, 1/5 za tri). Greenu su nedostajale dve asistencije za triple double, pored 11 poena i 13 uhvaćenih lopti.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Nisam trebao dodavati" - Ostatak Sveta
  2. Judgement day, part 2! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*