Nurkove slatke brige

Iza bosanskog centra je sezona karijere. Prometnuo se u jednog od najbitnijih igrača Blazersa. Postao je gotovo ravnopravan sa dosada nedodirljivima Lillardom i McCollumom. Imao je odlične brojke, 14,3 poena uz 9 skokova, no one zapravo ne govore cijelu priču. Kao i obično. Nurk je bio kamen temeljac obrane Blazersa, jedan od boljih čuvara obruča u NBA, te sjajan skakač. Na tom dijelu parketa je cijelu sezonu sjajno obavljao svoje “dužnosti”.

Na drugoj strani parketa je pokazao veliki napredak. Prvenstveno je razvio odličnu kemiju s Lillardom i McCollumom koji ne propuštaju priliku pohvaliti Nurka i njegovu igru u napadu. Postavlja im sjajne blokove koji im onda omogućuju otvorene šuteve, a osim toga sjajno igra pick n’ roll s Lillardom. Krajem ove sezone ističe mu ugovor i Nurk će sigurno “dobiti svoju paru”. Ograničeni je slobodni igrač i Blazersi mogu mečirati svaku ponudu, no ukoliko to ne budu uradili Nurku sigurno neće nedostajati ponuda.

Dallas Mavericks

Nedavno smo objavili priču kako Cuban agresivno ide po novog centra. U igri su Cousins, Jordan i Randle, no tu bi se negdje mogao uključiti i Nurkić. On bi možda bio i najbolja opcija, sigurno najjeftinija, a nismo sigurni da je Nurk najlošiji igrač od ranije pomenute trojke. Uz sve to Nurk ima tek 23 godine, što bi bilo sjajno za budućnost Mavsa. Već imaju Smitha, visoki pick na draftu, te dovođenjem mladog centra kao što je Nurk riješili su svoje probleme pod košem za nekoliko idući godina. Praktički bi preko noći postali još jedna ekipa na Zapadu koja će se sigurno boriti za playoff. Uz to imaju dovoljno prostora za potpis, mogu mu ponuditi dvogodišnji ugovor vrijedan 32 miliona $. Tako da su nakon Blazersa, Mavsi možda i najrealnija opcija za Nurka.

Mavsi idu po centra

Atlanta Hawks

Još jedna rebuilding ekipa. To znači da prostora na capu ne nedostaje, no pitanje je koliko će motivacije imati Nurk da ide u Hawkse. Oni su izjavili kako ne planiraju “pobjeđivati” još neko vrijeme, te da žele rebuilding preko drafta. Zbog toga su izgubili trenera, a mogli bi i najboljeg igrača. No, Nurk bi se odlično uklapao u njihovu viziju i vrlo vjerovatno bi postao njihov stožerni igrač. Mogu mu ponuditi trogodišnji ugovor, vrijedan 39 miliona$ što bi sigurno zadovoljlo Nurkove potrebe.

Hawksi ostaju bez glavnog igrača?

Washington Wizads

“Poljski čekić” Marcin Gortat je pred krajem karijere. Već je objavio kako bi svoju NBA karijeru volio završiti u Magicu, te bi Wizardsi možda mogli pronaći način za neki trade. Uz to tijekom ove sezone bilo je dosta trzavica između Walla i Gortata. Natjeravali su se po društvenim mrežama, a vidjelo se da atmosfera nije na najvišoj razini u playoffu. Tako da će u tom slučaju Wizardsi sigurno “stati u obranu” svojeg najboljeg igrača. Ovdje u priču upada Nurkić. On bi bio idealna zamjena za Gortata. Već je navikao na sličan stil igre kao što gaje Wizardsi. I kod njega u Blazersima i ovdje igru vode dva dominantna beka. Wallu i  Bealu sigurno neće trebati dugo vremena da se naviknu na Nurka. Jedini problem ovdje bi mogli biti novci. Wizardsi mu mogu ponuditi samo mid-level što je oko 9 miliona $ na jednu godinu. No, s nekim rotacijama u rosteru mogu doći do ponude od 34,4 miliona$ raspoređeno na 4 godine. Što bi možda bilo prihvatljivo za Nurka.

Igrači protiv Walla, hitan sastanak sa Gortatom!

Portland TrailBlazers

Najrealnija opcija je ostanak u Blazersima. Ponude koje može dobiti u drugim klubovima i nisu nekakve da bi oborile s nogu. Ovdje je u poznatom okruženju, dali su mu priliku kada mu je najviše trebalo. Uz to, pruža odlične partije, teško da će pronaći ovakvog centra bez da “odriješe kesu”, tj da preplate nekog centra. Sjajno se slaže sa svima u ekipi i bila bi prava greška da ga puste.

“Ovdje sam pronašao dom”

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*