Kokoškov želi centra, i to najboljeg!

Od iduće sezone Sunsi će imati novog trenera. Igor Kokoškov je postao prvi stranac na klupi jednog NBA kluba. Slijedi mu težak put do uspjeha, jer iako su Sunsi puni potencijala, posljednju sezonu su bili na začelju Lige. Treba tu još puno rada i treninga, a sigurni smo da će Kokoškov to dovesti u red.

Bolji dani za njih sigurno dolaze, prvenstveno zbog Kokošova, a osim toga dobili su i prvi pick drafta. Trenutno su na slatkim mukama, uzeti Aytona ili pak Dončića. No, uz draft pick izjavili su kako se žele pojačati i na centarskim pozicijama. Len je ispucao svoje kredite, Chandler je već jednom nogom u mirovini, dok je Chriss više četvorka nego dominantna petica. Iz tog razloga su objavili kako su spremni dovesti Clinta Capelu iz Rocketsa i ponuditi mu max ugovor.

Kokoškov dobija novog centra?

Kako smo mi iz Ostatkasveta kolegijalni odlučili smo pomoći Sunsima i Kokoškovu. Uzeli smo se igrati GM-a u redakciji (čitaj u busu na putu kući…) i možda smo pronašli potrebno rješenje za Igora i Sunse.

Ovo nije nikakva glasina, već čisto naše mišljenje koje bi čak i moglo funkcionirati u “stvarnosti”. Dakle da krenemo od početka i Detroti Pistonsa. Van Gundy je smijenjen nakon što praktički ništa dobro nije donio za franšizu iz Detroita. Već nekoliko godina tapkaju u mjestu, a čak ni akvizicija zvijezda kao što je Blake Griffin im nije pomogla. Nisu uspjeli izboriti playoff na realno slabom Istoku ove godine. Tako da osim trenera, potrebno je dodatno “razdrmati ekipu”. U ovom scenariju dobili bi Lowrya iz Raptorsa, veterana Chandlera i našeg Bendera.

S Lowryem bi sigurno dobili ono što nikada nisu (vjerovatno nikada ni neće) od Jacksona. Pravog playmakera koji bi se sigurno jako dobro slagao s Griffnom. Imali bi 2 legitimna All-star igrača na rosteru i to bi sigurno donijelo pomak prema naprijed. Chandler je tu da se popune plaće, no za prvu ruku bi mogao preuzeti rolu back-up centra za poneku šihtu od 4,5 minuta po utakmici. Na kraju bi dobili i Bendera koji bi vrlo vjerovatno bio igrač s najviše potencijala u Pistonsima. Dragan je imao solidnu sezonu, polako se oslobađa i počinje pružati solidne partije. U Pistonsima bi imao dosta minuta i ako budu pametni i dosta slobode. S njim bi mogli dobiti startera na duge staze, koji bi kao i Lowry sigurno igrao dobro u paru s Griffinom.

Nakon njih tu su Toronto Raptorsi. Ova sezona je bila prava katastrofa za njih. A imali su najbolji score u povijesti franšize… Kompleks Lebron je još jednom bio prejak i ova ekipa Cavsa ih je počistila s terena. Ista ta ekipa koja već drugi puta u ovom playoffu igra sedmu utakmicu… Casey je morao otići, nakon što je uzeo nagradu za Trenera godine, a nužne su im i promjene u ekipi ukoliko žele svgnuti “Kralja”. Istina, dali bi Lowrya no na njegovo mjesto bi stigao Jackson. Reggie je pokazao da može pružati jako dobre partije u Oklahomi, no nakon prelaska u Pistonse nikako da ostane zdrav. Muku muči s povredama, što sigurno ima ogorman utjecaj na njegovu igru. Kada bi ga osposobili da može odigrati barem 70 kvalitetnih utakmica u sezoni sigurno bi dobili dobru produkciju od njega.

TJ Warren je scorersko krilo koje bi se idealno uklapalo u klupu Raptorsa. Više neće biti potrebe za Milesom, jer Warren je bolji i kompletniji igrač iako lošiji šuter. Idealan komplement Anunobyu koji je vrhunski obrambeni igrač, a uz to Warren može pokriti poziciju četvorke, mjesto na kojem Ibaka baš i nije briljirao. Možda će mu malo zdrave konkurencije dobro doći. Zaboravili smo dodati da bi Raptorsi ovdje dobili i 16. pick Sunsa iz prve runde, tako da bi čak i na draftu mogli uzeti kvalitetnog igrača i krenuti u neku vrstu blagog rebuildinga.

Na kraju dolazimo i do Kokoškova i Sunsa. Dre je ove sezone napokon pokazao napredak, gotovo u svim segmentima igre. U skoku je uvijek bio na razini, no sada je popravio igru u obrani, a pogotovo igru u napadu. Više nije samo zakucavač, Stan ga je koristio i kao razigravača s visokog posta, ulozi u kojoj se Dre solidno snalazi. Najveći napredak je pokazao u šutu, pogotovo s linije bacanja. Čak su izašle snimke kako Dre dodatno radi na tehnici i šutu, te bi od njega na kraju mogli dobiti neku light verziju Cousinsa. Dre bi kod Kokoškova bio fantastičan, a ova ekipa Sunsa s Bookerom, Aytonom ili Dončićem i Dreom bi odmah postali puno ozbiljniji. Uz sve to Dre je mlad igrač, te ima puno prostora za napredak, baš ono što odgovara Sunsima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*