“Molim vas, nemojte o tome…”

Maddie Meyer/Getty Images

Dueli Houstona i Warrorsa mnoge podsećaju u smislu neizvesnosti i kvalitete na finalni okršaj Zapadne konferencije iz 2016. Kakav smo okršaj gledali pre dve godine u finalu Zapadne konferencije. Vodila je Oklahoma 3:1 u seriji, bila na korak do duela sa Cavsima u velikom finalu NBA lige, ali… Tada aktuelni šampion, Golden State, vratio se iz mrtvih.

Pre dve godine, 29. maja, 2016., odigrana je šesta utakmica, u kojoj je GSW vratio brejk. Warriorsi su slavili u Oklahomi 108:101 (20:23, 28:30, 27:30, 33:18), izjednačili na 3:3 u seriji, i to na krilima Klaya Thompsona koji je uz 41 poen protivniku ubacio 11 trojki! Time je zakazao odlučujući meč na svom terenu i trasirao put GSW-u do finala.

Čudesno veče i rekord Klaya Thompsona

Na poslednjoj konferenciji za štampu GSW, Kevin Durant nije želeo da se bavi tom utakmicom. Tada je nosio dres Oklahome a njegovi krvnici iz Golden Statea sada su mu saigrači…

“Molim vas, nemojte o tome…” rekao je Durant kratko.

Novinarka je nastavila započeto pitanje i završila ga, a Durant je kazao: “Sledeće pitanje“. Sa druge strane Curry je rekao da su obojica “izbrisali iz sećanja iz te utakmice“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*