Imamo reprizu!

GSW je uspeo nemoguće. Nakon 2-3 u seriji, ali i za njih srećne okolnosti – povrede Chrisa Paula, šampioni su se digli iz pepela i preokrenuli finalnu seriju u svoju korist, i sa 4-3 se plasirali u veliko finale.

U oba odlučujuća meča gledali smo isti obrazac, Rocketsi su krenuli silovito, imali su na poluvremenu veliku prednost, ali su drugo poluvreme – posebno treću deonicu – Warriorsi dobijali ubedljivo. I da, proradio je Klay, a sa njim uz standardno dobre Duranta i Currya, za GSW nema zime.

I sinoć je bilo tako, a krajnji rezultat od 101 – 92 za Warriorse ne oslikava stanje na terenu. Posebno ako znamo da su Rocketsi na odmor otišli sa velikih +11, a onda je usledila – oluja!

Treća četvrtina koju su GSW dobili sa 33 – 15 preokrenula je točak u korist šampiona. Houston je potpuno stao, a ‘ratnicima’ je ulazilo sve. Pogađali su Klay, Durant, Curry, kod Rocketsa samo Gordon pokazuje nešto u toj deonici.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kevin Durant sa 34 poena, a uz to imao je i pet skokova i pet asistencija. Odličan bio je Curry kojem je jedan skok falio za triple double, dao je 27 poena, uz devet skokova i 10 asistencija.

Kod domaćih James Harden ubacio je 32 poena (6sk i 6as), ali je iz igre šutirao 12/29, odnosno trojke 2/13. Eric Gordon ubacio je 23 poena (2/12 za tri), dok je Capela postigao 20, uz devet skokova. PJ Tucker je imao 14 poena, uz 12 skokova, a ceo tim Houstona je katastrofalno šutirao – dali su svega 7 trojki iz 44 pokušaja.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Cavs vs Warriors: Put do finala 2018 - Ostatak Sveta
  2. Imamo dinastiju! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*