Tko će voditi Vučevića i Hezonju naredne sezone?

Izvor: Matej Franjić, NBA Cro

NBA sezona nije ni završila, a mnogi timovi već slažu svoje momčadi za iduću. Dok gledaju prema free agentsima, drugi jedva čekaju NBA draft, a neki poput Magica još trebaju složiti svoj stručni stožer. Mnogi su se treneri spajali s Orlandom, ali još nije objavljeno za koga se odlučila ova franšiza koja je svake godine u sve većem padu.

Uprava Magica ima dvije opcije između kojih mora birati. Hoće li zaposliti već iskusnog NBA trenera ili će se okrenuti sveučilišnim trenerima kao što je to bio slučaj Bostona i Stevensa, ali nije svaki dan Božić te su velike šanse da neće naći onog pravog trenera kojeg trebaju. No, nakon dva promašaja valjda će im se napokon posrećiti.

U zadnjih nekoliko tjedana uz njih se vežu zanimljiva imena koja ću vam ukratko predstaviti.

1. Jerry Stackhouse (G liga – Raptors 905, glavni trener)

Jedno vrlo poznato ime među NBA obižavateljima koji jedva čekaju dan kada će se ovaj vrlo talentirani trener pridružiti eliti. Raptors 905, filijala Toronto Raptorsa pod njegovim vodstvom igraju odlično te je Jerry zbog odličnog vođenja tima imenovan kao najbolji trener G lige u 2017 godini. Treba isto tako spomenuti da su GM Magica Hammond i Stackhouse u prošlosti surađivali u Toronto Raptorsima.

2. Ime Udoka (NBA liga – San Antonio Spurs, pomoćni trener)

Još jedno vrlo poznato ime. Učenik Grega Popovicha za kojeg mnogi smatraju da je napokon spreman postati glavni trener. O njemu se ne priča toliko što se tiče Orlanda, ali većina navijača bi ga prihvatili jer se radi o treneru koji bi mogao pomaknuti franšizu Magica na pravi put.

3. Nick Nurse (NBA liga – Toronto Raptorsi, pomoćni trener)

Nakon Udoke još jedan pomoćni trener. Čini se da se cijeli stručni stožer Raptorsa spaja s Magicom. No, o Nicku se najglasnije priča. Čovjek koji voli ofenzivu više od ičega, mogao bi probuditi navijače Magica uzbudljivom igrom.

4. Steve Clifford (NBA liga – Chatlotte Hornets, glavni trener)

Evo napokon i jedno stvarno veliko trenersko ime. Mnogi ljudi vide bivšeg trenera Hornetsa kao budućeg glavnog trenera Orlanda Magica. Uzimanjem Clifforda uprava Magica bi napravila jedan siguran potez, ali pitanje je koliku bi razliku u igri Magica mogao napraviti ovaj iskusan trener te su ipak većina navijača Magica za uzimanje nekog novog trenera koji bi osvježio NBA ligu.

5. Tom Izzo (NCAA – Michigan State, glavni trener)

Uz Stackhousea moj osobni favorit. Odličan NCAA trener koji je dokazao da ima potrebne kvalitete za jedan veći iskorak. Iako postoje neke priče, ipak Tom Izzo nije pri vrhu liste kada pričamo o novom glavnom treneru Magica, ali zasigurno bi bilo zanimljivo kada bi se odlučili za njega.

Ovo su samo neka od imena koja bi mogla doći na klupu Orlanda Magica. Uprava Magica je odlučila biti prilično tajnovita oko svog novog trenera. No, ipak ovi koje sam spomenuo su glavni favoriti. Prije nego što počne draft i lov na free agentse, organizacija Orlanda jednostavo mora izabrati. Nadam se da neće pogriješiti jer je njihovim navijačima dosta gledati pogrešne odluke njihove uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*